Jansen belangrijkste kandidaat als assistent bij AZ na vertrek Landzaat

Reacties

AZ ziet in Pascal Jansen de beoogde assistent-trainer bij het eerste elftal. Vrijdag werd bekend dat Jansen na een jaar zijn functie als hoofd opleidingen van PSV neerlegt. Jansen verruilde een jaar geleden zijn baan als trainer van Jong PSV voor de bureaufunctie. Hij volgde Art Langeler op. Jansen zelf gaf aan het veldwerk te missen en binnen PSV was niet iedereen even te spreken over zijn werk.

Jansen belangrijkste kandidaat als assistent bij AZ na vertrek Landzaat

In Alkmaar moet Jansen de technische staf completeren. John van den Brom als hoofdtrainer en Arne Slot als assistent-trainer bezetten de andere posities. Afgelopen seizoen was Leroy Echteld de tweede assistent. Vorige maand doken al berichten op dat de voormalig aanvaller kandidaat zou zijn om bij Paris Saint-Germain als jeugdcoach aan de slag te gaan, terwijl AZ had aangegeven een andere functie in gedachten te hebben voor Echteld.

Denny Landzaat was de beoogde nieuwe assistent, maar de ex-international die dit jaar met Martin Haar Jong AZ onder zijn hoede had, koos voor het assistentschap bij Feyenoord. Bij Jong AZ is Koen Stam als hoofdtrainer aangesteld. Michel Vonk, afgelopen seizoen assistent van Heerenveen, assisteert Stam. Voor die functie had AZ in eerste instantie Echteld in gedachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.