Ondanks de bliksemstart, die zelfs een voorlopige koppositie in de Eredivisie tot gevolg heeft, blijft FC Twente-trainer Ron Jans kritisch op zijn ploeg.

FC Twente
FC Twente
3 - 1
FC Groningen

Vrijdagavond rekenden de Tukkers met 3-1 af met FC Groningen, maar dat had vooral te maken met de sterke eerste helft. 'We verkregen de voorsprong doordat we succes hadden met het heel hoog druk zetten. Daardoor veroverden we de bal en daar kwamen de goals uit', analyseerde Jans na afloop tegen FOX Sports.

'Na rust kregen we de druk er niet meer op. FC Groningen deed het goed en was in de tweede helft de betere ploeg.' De conclusie van Jans: 'Aan de bal zal het beter moeten als we meer willen winnen. We speelden bijvoorbeeld onnodig vaak lang in de tweede helft. Het lag met name aan de keuzes die we maakten. Het werd flipperkastvoetbal en dan word je snel moe. Maar de overwinning vergoedt de pijn.'

Buijs
Waar FC Twente inmiddels al zeven punten bezit, moet FC Groningen het doen met drie punten. Trainer Danny Buijs zag het in Enschede vanaf de bank geregeld misgaan in de opbouw. 'Tijdens een paar momenten zat ik met verbijstering te kijken. Zo speel je de tegenstander op dit niveau in de kaart. De jongens in het veld moeten de juiste keuzes maken, maar dat gebeurde niet.'

Van een donderspeech halverwege was geen sprake. 'Wat heeft dat voor nut? Ik maak fouten, de jongens maken fouten. Ze maken ze niet bewust, het heeft met het niveau te maken. We zijn met een nieuw team bezig, je moet dingen ontwikkelen. Ik snap het best, als je hier van de buitenkant naar kijkt, dan denk je: jongen, jongen, jongen, hoe kan je het zo weggeven in de eerste helft? Want daardoor verlies je de wedstrijd, dat doe je jezelf aan.'