Jans na ruzie op trainingsveld: 'Niet goed, maar het kan ook helpen'

Reacties

Ontspanning en optimisme overheersen bij FC Twente deze voorbereiding, maar dat wil niet zeggen dat er elke dag alleen maar lachende gezichten te zien zijn in Enschede. Maandagochtend sloeg intensiteit op het trainingsveld om in venijn. Tijdens een partijspel kreeg aanvaller Denilho Cleonise het aan de stok met linksback Gijs Smal.

Jans na ruzie op trainingsveld: 'Niet goed, maar het kan ook helpen'
© Pro Shots

Na een hoop geschreeuw, geduw en getrek haalden andere spelers de twee uit elkaar. Smal en Cleonise bleven napruttelen. Laatstgenoemde wilde weer op zijn ploeggenoot af, maar werd tegengehouden. Ron Jans reageerde geïrriteerd op het incident: 'Kappen nou of wegwezen', stelde de trainer de twee kemphanen voor de keuze. De training werd hervat, Smal meldde zich voor een rondootje aan de rand van het veld. Overduidelijk nog met de pest in zijn lijf.

Voor Jans was daarmee de maat vol. 'Het is genoeg, ga maar naar binnen!' Smal reageerde verbolgen. 'Oh, nou heb ik het allemaal weer gedaan. Waarom moet ik weg?' Jans wilde niet met hem in discussie. 'Echt, wegwezen nu. Ik ben er klaar mee.' Smal bleef nog even staan foeteren. 'Hou toch op. Doe normaal man!' Daarna besloot hij zijn trainer toch maar te gehoorzamen. Vloekend en tierend droop hij af, zijn woede koelend op de afrastering naast het trainingsveld.

Een uur of vijf later wil Jans er niet te veel woorden aan vuilmaken. ‘Zulke dingen lossen we intern op’, reageert hij. ‘We hebben vanochtend heerlijk getraind, met veel intensiteit. Dat gevoel overheerst. En ja, op het eind was er een akkefietje. Het is niet goed dat zoiets gebeurt, al kan het ook weer helpen om dingen duidelijk te maken. Maar we moeten dingen ook niet groter maken dan ze zijn. Het is inmiddels alweer uitgepraat.’

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.