Jans begint bij nieuw FC Twente met magere zege op amateurs

Ron Jans heeft de eerste oefenwedstrijd in dienst van FC Twente gewonnen. Excelsior'31, een club uit de Derde Divisie Zaterdag, werd in de Grolsch Veste met 3-1 verslagen door onder meer een goal van nieuweling Lazaros Lamprou.

FC Twente en Ron Jans zijn nog volop bezig met het opbouwen van een Eredivisie-waardige formatie, maar vrijdagavond stond wel de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. De amateurs van Excelsior'31 uit Rijssen kwamen op bezoek in een lege Grolsch Veste. Jans kon nog niet beschikken over nieuwelingen Kik Pierie en Nathangelo Markelo. Pierie liep een knieblessure op tijdens een training en is voorlopig uitgeschakeld terwijl Markelo zijn debuut moest uitstellen wegens armklachten. Voor nieuwelingen Gijs Smal, Vaclav Cerny en Alexander Jeremejeff had Jans wel een basisplaats in petto. Lamprou begon op de bank.

De amateurs van Excelsior'31 boden goed partij tegen FC Twente en keken bij rust tegen een kleine achterstand aan. Julio Pleguezuelo maakte de enige goal in de eerste helft, maar in de tweede helft verraste de ploeg uit Rijssen zelfs door die achterstand weg te poetsen. Hakim Ezafzafi tikte uit een corner de 1-1 binnen bij de tweede paal.

Uiteindelijk stonden de amateurs alsnog met lege handen. Nadat Giorgi Aburjani de 2-1 had gemaakt, was het Lamprou die bij zijn officieuze debuut voor FC Twente scoorde. De 22-jarige aanvaller maakte zodoende zijn eerste goal op de Nederlandse velden sinds 3 maart 2019 toen hij namens Fortuna Sittard scoorde in de uitwedstrijd tegen AZ. De Griek bepaalde de eindstand daarmee op 3-1, waarmee FC Twente de eerste oefenzege binnen heeft.