Jackson Martínez na verloren jaren in China weer op doelpuntenjacht in Portugal

Reacties

Jackson Martínez is terug in Portugal. De inmiddels 31-jarige spits is woensdag gepresenteerd bij het bescheiden Portimonense, waar hij hoopt zijn oude vorm terug te kunnen vinden.

Jackson Martínez na verloren jaren in China weer op doelpuntenjacht in Portugal

Martínez speelde in Portugal eerder voor FC Porto en was bij die club behoorlijk succesvol. Met 92 doelpunten uit 136 wedstrijden verdiende hij een toptransfer naar Atlético Madrid. In Spanje bleef de goaltjesdief maar een paar maanden, want in China lag er een lucratief contract op hem te wachten. In februari 2016 betaalde Guangzhou Evergrande 42 miljoen euro om Martínez binnen te kunnen halen. Destijds was de Colombiaan de duurste aankoop ooit van een Chinese club.

Sportief gezien werd het avontuur een flinke teleurstelling voor Martínez. Na vier doelpunten uit zestien wedstrijden raakte de spits in oktober 2016 geblesseerd aan zijn enkel en in zijn revalidatieproces kreeg hij te maken met meerdere tegenslagen. Martínez heeft door blessureleed nu al bijna twee jaar niet meer gevoetbald en werd voor dit seizoen in de Chinese Super League niet ingeschreven door Guangzhou.

De aanvaller (39-voudig international voor Colombia) ging op zoek naar een oplossing en vond die bij Portimonense, dat na vier speelronden gedeeld laatste staat in de Portugese Primeira Liga. De nummer tien van het afgelopen seizoen pakte tot dusver pas één punt. Met Martínez aan boord hoopt Portimonense snel meer (doel)punten te kunnen vieren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.