Jackpot voor Spakenburg met duel in volle Arena: 'Blij dat we uit spelen'

Reacties

Voor Spakenburg wordt het met een uitwedstrijd tegen landskampioen en Eredivisie-koploper Ajax heel erg lastig om de volgende ronde van het nationale bekertoernooi te bereiken. Toch is er voor de amateurclub nu al reden voor een klein feestje: de clubkas wordt in ieder geval flink gespekt.

Jackpot voor Spakenburg met duel in volle Arena: 'Blij dat we uit spelen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
7 - 0
Spakenburg
Spakenburg

Spakenburg profiteert mee van de goede periode die Ajax doormaakt. De bekerwedstrijd tussen de Amsterdammers en de club uit de Tweede Divisie wordt woensdagavond afgewerkt in een volle Johan Cruijff Arena. In de achtste finales delen uitclubs voor het eerst in dit bekertoernooi mee in de recettes. De verwachting is dat Spakenburg ongeacht het resultaat een ton of twee aan het duel in de hoofdstad zal overhouden.

Penningmeester Bert Beekhuis kan zijn lol niet op. 'Een uitverkochte Arena, wie denkt daar vooraf aan? Ik zag de kaartverkoop steeds verder oplopen en nu is het uitverkocht. Met mijn penningmeesterpet op ben ik blij dat we uit spelen', stelt hij voor de camera van de NOS.

Meijers
In sportief opzicht is een uitwedstrijd bij Ajax minder goed nieuws voor Spakenburg. 'Ik had liever thuis tegen FC Eindhoven of Go Ahead Eagles gespeeld. Dan had je een reële kans om door te gaan', zegt coach Eric Meijers. 'Maar goed, we hebben wel een plan. Ik denk dat wij een ervaren elftal hebben. Mijn spelers hebben misschien nog niet voor 50.000 man gespeeld, maar kennen wel het klappen van de zweep. Ik hoop dat wij boven onszelf uit gaan stijgen en dat de tegenstander door de ondergrens zakt. Dan hebben wij een kans.'

KNVB-beker enige kans op een prijs voor PSV en Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.