Jackpot voor Club Brugge: transferrecord verbroken dankzij Leverkusen

Reacties

De champagne kan ontkurkt worden bij Club Brugge, dat bijna dertig miljoen euro heeft verdiend met het verkopen van Odilon Kossounou. De Ivoriaanse verdediger vervolgt zijn carrière bij Bayer Leverkusen.

Jackpot voor Club Brugge: transferrecord verbroken dankzij Leverkusen
© Pro Shots

Club Brugge heeft gouden zaken gedaan met het aantrekken en doorverkopen van Kossounou. Het twintigjarige talent werd in 2019 nog voor iets minder dan vier miljoen euro overgenomen van het Zweedse Hammarby IF. Hij groeide in Brugge vorig seizoen uit tot een basisspeler en maakte in oktober vorig jaar zijn interlanddebuut.

Kossounou speelde zich in de kijker van clubs uit de Europese topcompetities en Leverkusen heeft nu toegeslagen. Volgens Sporza betaalt de Bundesliga-club net geen dertig miljoen euro voor de verdediger. Zo is er bij de Belgische grootmacht sprake van een nieuw transferrecord. De overstap van Wesley naar Aston Villa (25 miljoen euro) was tot nu de grootste uitgaande transfer in de clubhistorie.

OGC Nice-verdediger Stanley Nsoki wordt waarschijnlijk aangetrokken als vervanger. Club Brugge werkt deze week toe naar de competitiestart. De Belgische kampioen speelt zondag thuis tegen Eupen. De ploeg van trainer Philippe Clement versloeg vorig weekend RC Genk al bij de strijd om de Belgische Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.