Jackpot lonkt voor Flick: pen als symbolisch cadeau na wonderavond Bayern

Reacties

De toekomst van Hans-Dieter Flick bij Bayern München oogt steeds rooskleuriger. De doorgeschoven assistent leidt de Duitse kampioen tot grote hoogte, niet alleen in de Bundesliga maar nu ook in de Champions League. Een vaste aanstelling komt steeds dichterbij voor de interim-trainer.

Jackpot lonkt voor Flick: pen als symbolisch cadeau na wonderavond Bayern
© Pro Shots

Niet alleen de 0-3 uitslag was uitstekend voor Bayern, de Duitsers maakten met het veldspel dinsdagavond ook grote indruk op Stamford Bridge. De bezoekers waren dominant en creëerden simpelweg veel meer kansen. Het optreden deed denken aan de beste tijden met Louis van Gaal, Jupp Heynckes en Pep Guardiola, de coaches met wie Flick het voorbije weekend al werd vergeleken door Bayern-baas Karl-Heinz Rummenige.

Bij het afsluitende diner na de indrukwekkende zege nam Rummenige in Londen het woord. Hij deelde complimenten uit aan de ploeg en benadrukte dat Bayern niet voor het eerst sterk voor de dag kwam in de Engelse hoofdstad, onder meer verwijzend naar de 2-7 zege bij Tottenham Hotspur in de groepsfase van de Champions League dit seizoen.

Daarna wendde de bestuurder zich tot Flick, die nog een cadeau kreeg na zijn 55ste verjaardag afgelopen maandag. Nog belangrijker dan de luxe pen die de interim-coach overhandigd kreeg, was de boodschap van Rummenige daarbij. 'Hierbij een pen, waarmee het handig contracten ondertekenen is bij Bayern.'

Volgens gerenommeerde Duitse media ligt de zoektocht naar een nieuwe trainer ook al een tijdje stil bij Bayern. De club is tevreden over zowel de resultaten als de aantrekkelijke speelstijl onder Flick, die ook groeibriljanten als Alphonso Davies volop kansen geeft. Flick is officieel nog altijd interim-coach en heeft als assistent-trainer nog een contract tot medio 2021, maar het is duidelijk dat voor hem terugkeren naar die rol geen optie is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bijna perfecte balans
Flick nam Bayern in een crisisperiode over begin november. De doorgeschoven assistent van de ontslagen Niko Kovac begon al indrukwekkend met een 4-0 zege op Borussia Dortmund in zijn eerste competitiewedstrijd en dat is geen incident gebleken. Na achttien duels onder Flick staat de teller op liefst vijftien zeges. Maar twee keer werd er verloren, eind november en begin december tegen respectievelijk Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. Sindsdien is Bayern al twaalf duels ongeslagen. De grootmacht heeft dankzij de sterke prestaties onder Flick de koppositie in de Bundesliga weer in handen en staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.