Ja-woord maakt Siem de Jong gelukkig, Capello wil doel vrouwen verkleinen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ja-woord maakt Siem de Jong gelukkig, Capello wil doel vrouwen verkleinen
© Pro Shots

Siem de Jong heeft aan de vooravond van zijn Amerikaanse avontuur een belangrijk ja-woord gekregen. Zijn vriendin Fieke Knuppe wordt zijn vrouw.

Fabio Capello heeft met zijn proefballonnetjes over aanpassingen voor het vrouwenvoetbal niet veel handen op elkaar gekregen. De Italiaan stelde onder andere voor om het doel te verkleinen, want dat zou beter passen bij de gemiddelde lengte van vrouwen. 'Het doel is te groot voor vrouwen.' De Engelse (vrouwen)bondscoach Phil Neville toont zich tegenstander: 'Ik denk dat je moet kijken naar jezelf en de ontwikkeling van de keepsters, die een enorme groei heeft doorgemaakt.'

• Is bij Arsenal het lek boven na de 4-0 overwinning op Newcastle United? Voormalig Manchester United-middenvelder Roy Keane denkt van niet. Sterker, hij heeft zich enorm gestoord aan de enorme blijdschap na een zege op een middenmoter. Alsof de titel werd gewonnen. Zo kennen we de altijd chagrijnige Keane weer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Soms denk ik: allemachtig Sjaak, je had ook gewoon in de goot kunnen eindigen.'
• Met kleurrijke anekdotes blikt Sjaak Polak in zijn net uitgekomen biografie Even Serieus terug op zijn voetballeven. Bij FOX Sports vertelde de cultspeler bij zijn presentatie over zijn boek: 'Luister, ik was geen topvoetballer. Laat dat effe duidelijk zijn. Maar ik kon wel wat. Met mijn karakter en doorzettingsvermogen heb ik het gehaald en dat lees je allemaal terug.'

'Van Dijk bewijst dat ik gelijk had in Nederland. Vaak als ik zeg dat we moeten leren beter te verdedigen, dan wordt gezegd: "Jij altijd met dat verdedigen". Maar daar begint het, met een goede verdediger kun je succes hebben. Pep Guardiola heeft bij Man City vier centrale verdedigers gekocht, maar kreeg het probleem niet opgelost. Veel teams verdedigen niet goed. Liverpool kocht Van Dijk en loste het probleem achterin op.'
• Volgens Ruud Gullit is de belangrijkste reden voor de enorme kloof tussen Liverpool en Manchester City in de Premier League-top. De Nederlandse legende vertelt in gesprek met Omnisport dat zijn adviezen over verdedigen in eigen land niet altijd serieus worden genomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.