Italië schrijft geschiedenis tegen Van 't Schip bij pakken EK-ticket

Reacties

Italië heeft zich zaterdagavond verzekerd van een EK-ticket door met 2-0 te winnen van het Griekenland van bondscoach John van 't Schip. De Grieken kregen de betere kansen, maar faalden in de afronding en kregen daarvoor het deksel op de neus.

Italië schrijft geschiedenis tegen Van 't Schip bij pakken EK-ticket
Italië
Italië
2 - 0
Griekenland
Griekenland

Bondscoach Roberto Mancini verspeelde deze EK-kwalificatiereeks nog geen punt met Italië, maar maakte zich toch zorgen in aanloop naar het duel met de Grieken. Dat had alles te maken met de enorme blessuregolf. Alessandro Florenzi, Emerson, Lorenzo Pellegrini, Giorgio Chiellini en Stefano Sensi haakten allemaal af, waardoor er gepuzzeld moest worden.

De elf die Mancini het veld op stuurde maakten het vertrouwen van de bondscoach bepaald niet waar. Italië speelde inspiratieloos en creëerde in de eerste helft geen enkele kans. Het kwam zelfs goed weg toen doelman Gianluigi Donnarumma een doelpunt van Efthymis Koulouris voorkwam. Diezelfde Koulouris miste in de tweede helft ook een opgelegde kans.

Dat kwam Griekenland, waar Van 't Schip de Willem II'ers Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai op de bank hield maar AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos als basisspeler liet debuteren, duur te staan. Niet lang daarna werd het namelijk 1-0 voor Italië. Andreas Bouchalakis maakte opzichtig hands en de bal ging op de stip. Jorginho toonde zich een koele kikker.

Een tweede persoonlijke fout van de Grieken zorgde voor de 2-0. Invaller Federico Bernardeschi, die de geblesseerde Federico Chiesa al voor rust verving, probeerde het van grote afstand en zag zijn houdbare schot in het net belanden. Zo plaatste Italië zich drie wedstrijden voor het einde van de kwalificatiereeks al voor het EK, een record voor het land. Na zeven wedstrijden hebben de Italianen - die het WK 2018 nog misliepen - de perfecte score van 21 punten. Griekenland heeft alleen in theorie nog een kansje op een EK-ticket.

Liechtenstein
Liechtenstein
1 - 1
Armenië
Armenië

Armenië heeft zeer duur puntenverlies geleden op bezoek bij hekkensluiter Liechtenstein. Tigran Barseghyan zorgde nog wel voor de 0-1, maar Armenië slaagde er maar niet in de tweede te maken. Uit het niets zette Yanik Frick Liechtenstein in de 72ste minuut op 1-1, waardoor dat land zijn tweede punt pakte in Groep J. Armenië profiteert door de remise nauwelijks van de 4-1 nederlaag van Finland tegen Bosnië & Herzegovina. De strijd om de tweede plaats is na deze speelronde wel bijzonder spannend geworden.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep J EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
10
10
0
0
37-4
+33
30
2
Finland
10
6
0
4
16-10
+6
18
3
Griekenland
10
4
2
4
12-14
-2
14
4
Bosnië-Herzegovina
10
4
1
5
20-17
+3
13
5
Armenië
10
3
1
6
14-25
-11
10
6
Liechtenstein
10
0
2
8
2-31
-29
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.