Italianen vragen om toestemming voor wisseling in EK-selectie

Reacties

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini zal zijn plannen voor het middenveld moeten aanpassen. Na Stefano Sensi valt nu ook Lorenzo Pellegrini weg; de Italianen willen hem graag vervangen.

Italianen vragen om toestemming voor wisseling in EK-selectie
© Pro Shots

AS Roma-middenvelder Pellegrini, volgens de Spaanse media een transferdoelwit van Barcelona, is op de training van woensdag geblesseerd geraakt. De zeventienvoudig international heeft donderdag een scan laten maken en gebleken is dat hij de start van het toernooi niet zal halen. De Italiaanse bond FIGC heeft daarom een verzoek ingediend bij de UEFA, om Pellegrini te vervangen door Gaetano Castrovilli van Fiorentina.

In afwachting van een reactie van de UEFA blijft Pellegrini in het trainingskamp: wanneer er groen licht is gegeven voor de wissel, zal hij zijn plaatsje in de EK-selectie afstaan. Castrovilli is alvast naar Rome afgereisd.

Pellegrini is al de tweede Italiaanse middenvelder die in aanloop naar het EK geblesseerd geraakt. Eerder ging er al een streep door de naam van Sensi, die werd vervangen door Matteo Pessina van Atalanta Bergamo. Marco Verratti van Paris Saint-Germain is ook al niet honderd procent fit en hij dreigt de eerste twee groepswedstrijden te gaan missen.

Pellegrini heeft via Instagram bevestigd dat hij het EK zal missen. 'Helaas kan ik vanwege een vervelende dijbeenblessure niet in actie komen. Ik voel een enorme teleurstelling, maar dit is ook het moment waarop we allemaal bij elkaar moeten blijven. Ik geloof in een goed EK. Kom op jongens, kom op Italië!'

Italië speelt vrijdag de openingswedstrijd van het EK. Turkije is in Rome de tegenstander.

Turkije
Turkije
0 - 3
Italië
Italië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.