Italiaanse trainer neemt ontslag en gaat diep door het stof na absurd incident

Reacties

Giovanni Alosi is per direct opgestapt als hoofdtrainer van de Italiaanse amateurclub Carpignano. Normaal geen belangrijk nieuws, maar de bizarre reden van zijn directe vertrek doet in Italië bijzonder veel stof opwaaien.

Italiaanse trainer neemt ontslag en gaat diep door het stof na absurd incident
Scheidsrechter Andrea Felis (links) nadat hij een klap heeft gekregen van Giovanni Alosi (geheel rechts).

In de Prima Categoria (het zevende niveau van Italië) stond afgelopen weekend het duel tussen Oleggio Castello en Carpignano op het programma. In de tweede helft sloegen de stoppen echter door bij Alosi, de coach van de bezoekers, die op dat moment op een 2-0 achterstand stonden. Hij had commentaar op scheidsrechter Andrea Felis, die hem met rood wegstuurde.

Alosi reageerde daar vervolgens woedend op, beet Felis een paar dingen toe, waarna hij hem met de vuist vol in het gezicht sloeg. Daarop staakte de arbiter de wedstrijd onmiddellijk, vermoedelijk krijgt Carpignano een reglementaire 3-0 nederlaag aan de broek. Daags na het incident heeft Alosi zijn actie toegelicht. 'Ik ga niet zoeken naar excuses', zo stelt hij tegenover Corriere di Torino.

'Het is onvergeeflijk dat de spanningen bij mij zó hoog zijn opgelopen en dat ik zoiets heb gedaan. Ik schaam me diep. Ik heb de beelden teruggezien en ik herken mezelf niet. Op dat moment kreeg ik het idee dat de arbiter me belachelijk maakte, maar zelfs als dat zo was, dan mag dat mijn gedrag niet verklaren. Na de wedstrijd heb ik direct mijn ontslag ingediend. Ik moet voor mezelf nagaan waarom ik zo heb gehandeld, maar ik ben het op dit moment niet meer waard om voor Carpignano te werken.'

Ook biedt Alosi uitgebreid excuses aan. 'Ik kan alleen maar sorry zeggen tegen de scheidsrechter, wat ik na de wedstrijd ook persoonlijk heb gedaan. Ook zeg ik sorry aan onze tegenstander, omdat ik de wedstrijd heb verpest. Tot slot ook mijn excuses aan mijn spelers en de club. We hebben een jeugdopleiding, de jongens die daar spelen zouden nóóit geconfronteerd mogen worden met acties zoals die van mij.' Italiaanse media melden logischerwijs dat Alosi een zware staf en een fikse (mogelijk zelfs levenslange) schorsing tegemoet kan zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.