Italiaanse top jaagt op Kluivert, AS Roma heeft beste papieren

Reacties

Niet Engeland, maar Italië lijkt het volgende voetballand te worden voor Justin Kluivert. De negentienjarige aanvaller van Ajax staat in de nadrukkelijke belangstelling van Juventus, AC Milan en AS Roma. De Romeinen liggen momenteel op pole-position om het talent te contracteren.

Italiaanse top jaagt op Kluivert, AS Roma heeft beste papieren

Met het naderende vertrek van de vleugelflitser, die nog een contract tot medio 2019 heeft, komt een einde aan een lang transferspel. Ajax is vanaf oktober met Kluivert en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in onderhandeling over een nieuwe verbintenis. Aanvankelijk gaf het talent aan zeker nog in Amsterdam te willen blijven, maar beide partijen konden maar niet tot een overeenkomst komen.

Een van de belangrijkste redenen, behalve een flinke salarisverhoging, was de eis van Raiola om samen met zijn speler dertig procent van de toekomstige transfersom contractueel vast te leggen. Daar wilde Ajax niet aan beginnen, uit vrees dat het daarmee vrij spel gaf aan alle spelersmakelaars om in de toekomst met dergelijke eisen te komen.

Kluivert brak vorig seizoen na de winterstop door onder trainer Peter Bosz. Dit seizoen begon hij als rechtsbuiten, maar won al snel de concurrentiestrijd van Amin Younes op de linksbuitenpositie. In dertig competitieduels kwam het Amsterdamse talent tot tien doelpunten en vijf assists.

Afgelopen weekend wilde Justin Kluivert nog geen openheid van zaken geven
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.