Italiaanse pers ziet catenaccio bij AZ: 'Napoli is in de val gelopen'

Reacties

AZ liep donderdagavond eigenlijk constant achter de bal aan, maar deed wat Napoli naliet (namelijk: scoren) en zorgde daarmee voor een daverende stunt in de Europa League. De Italiaanse media zijn het erover eens dat de ploeg van Gennaro Gattuso zich de nederlaag zelf moet aanrekenen.

Italiaanse pers ziet catenaccio bij AZ: 'Napoli is in de val gelopen'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
0 - 1
AZ
AZ

'Napoli knock-out tegen AZ', kopt La Gazzetta dello Sport. De roze sportbijbel zag dat de ploeg van Gattuso tot wel zeventig procent balbezit had, maar daar werd te weinig mee gedaan. 'AZ verdedigde geconcentreerd en was intelligent genoeg om aan te vallen wanneer de mogelijkheid zich voordeed. Napoli was na de tegengoal te traag en te voorspelbaar om nog iets terug te doen. Uiteindelijk is het succes van AZ verdiend', meent La Gazzetta dello Sport.

Tuttosport heeft een harde kop in de krant van vrijdag. 'Napoli, wat een grap!', stelt de sportkrant uit Turijn. 'AZ heeft continu te lijden onder het spel van de Azzurrri, maar maakt bij de eerste kans die het krijgt geen fout.' Sky Italia noteerde 21 doelpogingen voor Napoli, maar allemaal dus zonder succes. 'Onnauwkeurigheden zorgen voor een valse start', concludeert het medium.

Corriere dello Sport schrijft dat Napoli 'in de val gelopen is' en zag een bekende stijl van verdedigen bij de Alkmaarders. 'Napoli domineert, zonder door de Nederlandse catenaccio-verdediging te breken. Uiteindelijk kwam een afgeleide Kalidou Koulibaly de ploeg duur te staan', aldus Corriere dello Sport. Bij de spelersbeoordelingen van Area Napoli krijgt Koulibaly een 5. Daarmee wordt hij gezien als de slechtste speler van het veld.

Net als Koulibaly werden ook Fabian Ruiz en Dries Mertens door Area Napoli beoordeeld met een 5. Laatstgenoemde stond na afloop FOX Sports te woord. 'We balen heel hard van dit resultaat', zei de Belg. 'We hoopten snel te kunnen scoren, zodat AZ moest komen. Maar die goal kwam niet en dan raak je gefrustreerd. Zij kregen een kans en scoorden. We hebben het zeker niet onderschat, maar we moesten gewoon een doelpunt maken. De kleine details zaten gewoon tegen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.