Italiaanse pers geniet van 'sluipmoordenaar' Zapata tegen Ajax

De Italiaanse media richten zich in de wedstrijdverslagen en nabeschouwingen van Atalanta Bergamo - Ajax massaal op de hoofdrol van Duván Zapata, die met twee doelpunten een nederlaag voor de thuisploeg voorkwam. Volgens de pers is een 2-2 gelijkspel een uitstekend resultaat voor Atalanta.

Atalanta Bergamo
2 - 2
Ajax
Ajax

Ajax kwam in de eerste Champions League-wedstrijd ooit in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Atalanta speelde vorig seizoen zijn thuisduels in het San Siro) op een 0-2 voorsprong, maar had hier door toedoen van Zapata niet genoeg aan om de overwinning mee naar huis te nemen.

Dat Atalanta niet de grootste club van Italië is, blijkt wel bij een blik op de covers van de grote Italiaanse sportkranten. Daar is vooral aandacht voor Internazionale (dat doelpuntloos gelijkspeelde tegen Shakhtar Donetsk) en Juventus. Laatstgenoemde bereidt zich voor op de kraker tegen Barcelona van woensdagavond.

In de berichtgeving over Atalanta – Ajax gaat het vooral over Zapata. Tuttomercato beoordeelt de spits met een 8, het hoogste cijfer van alle spelers op het veld. 'In de eerste helft was hij een haast ongeïnteresseerde toeschouwer en de eerste twee ballen in de tweede helft waren ook niet goed, maar de volgende twee waren doelpunten. Een sluipmoordenaar', zo wordt geschreven over Zapata.

'Zapata neemt Atalanta bij de hand', kopt Corriere dello Sport. De krant concludeert dat een gelijkspel een prima resultaat is. 'Atalanta staat nu op vier punten, twee minder dan Liverpool en drie meer dan Ajax. Met de dubbele ontmoeting met Liverpool voor de boeg is dat een prima uitgangspositie.'

Dat concludeert ook La Gazzetta dello Sport. 'Tegen Ajax, een team dat bewezen heeft dat het kwaliteit heeft en altijd gevaarlijk kan zijn, verdiende Atalanta een punt. Gezien de situatie in de groep is dat geen slecht resultaat. Atalanta staat nu tweede en krijgt dinsdag Liverpool op bezoek. Zapata liet de aarzelingen van de eerste helft achter zich in het tweede bedrijf.'

Sky Italia heeft het over 'een punt dat goud waard kan zijn'. 'Het is een gewonnen punt, aangezien Ajax bij rust nog op een 0-2 voorsprong stond. Deze achterstand werd ongedaan gemaakt door een geweldige dubbelslag van Zapata, die ook in Europa steeds beslissender wordt. Atalanta wint niet, maar pakt een kostbaar punt op weg naar de volgende ronde.'

L'Eco Di Bergamo is ook onder de indruk van de comeback van Atalanta. 'Na de loting werd gezegd dat dit Ajax veel minder is dan het team dat twee jaar geleden de halve finale haalde, maar er staat nog steeds een uitstekend team, met veel talent, dat goed georganiseerd voetbal speelt. Atalanta had kansen om te winnen, maar laten we blij zijn met dit resultaat. Het punt houdt de kansen op kwalificatie voor de volgende ronde groot.'