Italiaanse media verwachten twee opvallende keuzes Spalletti tegen Ajax

Reacties

Luciano Spalletti is met Napoli bezig aan een geweldige start van het seizoen. De Italiaanse oefenmeester gaat aan kop in de Serie A en kan dinsdagavond in Amsterdam de leidende positie in de groep van de Champions League ook vasthouden. Tegen Ajax kiest hij toch voor twee wijzigingen in zijn succesformatie, denken de Italiaanse media. 

Italiaanse media verwachten twee opvallende keuzes Spalletti tegen Ajax
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

'Het kan zijn dat er twee of drie andere spelers spelen', gaf Spalletti in de persconferentie daags voor de confrontatie met Ajax al aan. Daarbij wilde de oefenmeester geen namen prijsgeven. 'Ik vind het niet nodig om namen te noemen, dat houden we intern.'

Corriere dello Sport denkt te weten waar Spalletti zijn ploeg gaat wijzigen. Ten opzichte van de Serie A-zege op Torino zal dat in ieder geval in de spits zijn. Giacomo Raspadori, die de afgelopen twee duels vanaf het startsignaal op het veld stond, raakt zijn plaats kwijt. Giovanni Simeone zal hem vervangen, denkt het Italiaanse medium.

De zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone maakte vlak voor de interlandperiode als invaller nog de winnende goal op bezoek bij regerend landskampioen AC Milan. Daarnaast maakte hij tegen Liverpool (4-1 zege, red.) zijn eerste treffer in de Champions League. Raspadori is overigens net zo goed in vorm, want hij scoorde namens Italië in de gewonnen Nations League-wedstrijden tegen Engeland (1-0) en Hongarije (2-0).

Terugkeer van Chucky
Het Amsterdamse publiek is waarschijnlijk eveneens getuige van een terugkeer van Hirving Lozano in Nederland. De Mexicaan was enkele jaren terug een gevreesde tegenstander als speler van PSV. Hij speelde in de Eredivisie vier keer tegen de Amsterdammers. Twee keer won hij, terwijl hij ook één keer scoorde. In 2018 werd Lozano landskampioen, nota bene de kampioenswedstrijd werd gewonnen van Ajax (3-0).

Lozano is bij Napoli dit seizoen vooral wisselspeler. In de Serie A scoorde hij nog niet, terwijl hij zijn basisplaats na drie speelrondes verloor aan Matteo Politano. In Amsterdam krijgt hij op bekend terrein kans die positie terug te veroveren.

Vermoedelijke opstelling Napoli:

Alex Meret; Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Min-jae Kim, Mário Rui; Frank Anguissa, Stanislav Lobotka, Pjotr Zielinski; Hirving Lozano, Giovanni Simeone, Khvicha Kvaratskhelia.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.