Italiaanse arbiter geschorst na 'grootste fout sinds introductie VAR'

Reacties

Rosario Abisso moet boeten voor de fout die hij zondag maakte in de wedstrijd tussen Fiorentina en Internazionale. Diep in blessuretijd kende hij de thuisclub een strafschop toe na een handsbal van Danilo D'Ambrosio die geen handsbal was. De Italiaanse bond zet Abisso nu drie wedstrijden aan de kant.

Italiaanse arbiter geschorst na 'grootste fout sinds introductie VAR'

Nadat D'Ambrosio de bal op de borst kreeg appelleerden de spelers van Fiorentina voor een strafschop. Abisso gaf hen gelijk, waarna de VAR zich over de herhaling boog en de scheidsrechter van dienst gelijk gaf in zijn beslissing.

De penalty deed de uitslag zondag kantelen. Inter stevende af op een 2-3 zege in Florence, maar moest door de late gelijkmaker vanaf de stip van Jordan Veretout genoegen nemen met een punt. De kranten reageerden de dag erna vol ongeloof en analytici noemden Abisso's beslissing schandelijk en verbazingwekkend.

Ook Inter-directeur Giuseppe Marotta was woedend. 'Dit is een grote tik geweest. Laten we hopen dat dit niet beslissend blijkt in de competitiestand, want dat zou absurd zijn. Dit is de grootste vergissing sinds de VAR geïntroduceerd is', sprak Marotta.

De Italiaanse bond heeft Abisso nu drie wedstrijden op non-actief gezet. Hij komt eventueel pas weer op 24 maart in actie in de Serie A. Bovendien mag de leidsman dit seizoen geen wedstrijden van Internazionale meer fluiten. Dat deel van de straf voegde de scheidsrechterscommissie toe om te voorkomen dat Abisso de Milanezen nog eens benadeelt, of juist een keer het voordeel van de twijfel geeft als 'goedmaker'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.