Italiaans avontuur voor Ter Avest

Reacties

Hidde ter Avest heeft een mooie transfer te pakken. De rechtsback van FC Twente verkast naar Udinese, de nummer veertien van de Serie A van het voorbije seizoen.

Italiaans avontuur voor Ter Avest

De 21-jarige verdediger had in Enschede een aflopend contract. De gedegradeerde Tukkers hadden wel de mogelijkheid de optie in het contract van de jeugdinternational te lichten, maar dan zou Ter Avest aanmerkelijk meer gaan verdienen. Om die reden zag FC Twente daar vanaf.

Ter Avest was vervolgens nog wel in beeld bij ADO Den Haag, maar de Hagenaars konden niet voldoen aan de salariseisen van de rechtsback. Udinese kan dat wel en maakt bekend dat hij voor vier jaar heeft getekend.

Ter Avest kwam afgelopen seizoen 26 officiële duels in actie voor FC Twente, waarvan 22 in de Eredivisie. Zijn seizoen eindigde eind februari abrupt met een zware blessure (gebroken enkel). In totaal kwam de verdediger tot precies honderd officiële duels voor Twente.

Udinese vertelt op de clubwebsite veel vertrouwen te hebben in Ter Avest en hem te zien als een groot talent. Bij Udinese komt Ter Avest landgenoot Bram Nuytinck tegen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.