Israëlisch international van Hoffenheim volgende versterking ADO

Reacties

ADO Den Haag heeft vrijdagochtend alweer de vijftiende versterking voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De Israëlische middenvelder Ilay Elmkies komt op huurbasis over van 1899 Hoffenheim.

Israëlisch international van Hoffenheim volgende versterking ADO
© ADO Den Haag

De twintigjarige Elmkies staat al sinds 2015 onder contract bij de Bundesliga-club en maakte eind vorig seizoen als invaller zijn debuut in de hoofdmacht onder trainer Alfred Schreuder in het competitieduel met Hertha BSC. Hoewel dat zijn enige officiële optreden voor Hoffenheim is, speelde Elmkies al wel vier interlands voor de A-ploeg van Isräel. In september maakte hij tegen Slowakije onlangs zijn eerste doelpunt als international.

Martin Jol, hoofd van het technisch hart van ADO, denkt dat Elmkies van toegevoegde waarde kan zijn voor de club. 'Ilay is een veelzijdige middenvelder, die door Alfred Schreuder bij de A-selectie van Hoffenheim is gehaald. Terwijl hij al een tijdje op onze radar stond, viel hij vorige week nog meer op dankzij zijn eerste doelpunt voor Israël. We zijn blij dat Ilay met zijn profiel voor onze club heeft gekozen.'

Ook Elmkies zelf is blij met zijn tijdelijke transfer naar ADO. 'De gesprekken met de hoofdtrainer en het Technisch Hart lieten mij zien dat er veel potentie in de club schuilt. Ik ben zeer gemotiveerd om bij te dragen aan het realiseren van de doelen', zegt de nieuwe nummer 10 van ADO. 'Ik ben een middenvelder die graag de bal opeist, het spel verlegt en het positiespel bepaalt. Ik kan niet wachten om dit in het geel-groene shirt te laten zien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.