Is verval PSV reden tot zorg? 'Iedereen is fit genoeg om dit vol te houden'

Cody Gakpo denkt dat de spelers van PSV fysiek prima in staat zijn om een hele wedstrijd gas te geven. Zondag liepen de Eindhovenaren steeds meer op hun tandvlees tegen FC Twente, met uiteindelijk puntenverlies tot gevolg.

FC Twente
FC Twente
1 - 1
PSV
PSV

'Iedereen is fit genoeg om dit vol te houden. We hebben ook een goede bank en kunnen altijd wisselen. Nee, ik denk niet dat dit met fitheid te maken heeft', sprak Gakpo na de 1-1 in Enschede. De aanvaller ziet in de veeleisende speelwijze van PSV geen verklaring voor het wegsijpelen van de krachten. 'Iedere speelwijze kost energie. Natuurlijk is het zwaar, maar daarvoor zijn we goed getraind.'

FC Twente kwam terug in de race dankzij een door Danilo benutte strafschop. De penalty werd toegekend wegens hands van Gakpo. 'Ik had geen intentie om met de handen naar de bal te gaan, ik draaide me om. Blijkbaar is dat een penalty. Misschien had ik de handen op mijn rug moeten doen, maar ja, dat was best lastig. Hij schoot van vijf meter.'

Wellicht had PSV het echter al in de eerste helft laten liggen, toen het verzuimde weg te lopen van FC Twente. 'Voor rust hadden we voldoende kansen. We gingen daardoor met een prima gevoel de tweede helft in. Toen hadden we gewoon moeten doorpakken.'

PSV werkt nu toe naar de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki van donderdag. Na twee nederlagen in de eerste drie groepsduels moeten de Eindhovenaren eigenlijk winnen.