Inzamelingsactie geslaagd: standbeeld Cruijff kwestie van tijd

Reacties

Het is een kwestie van tijd voordat er een standbeeld van Johan Cruijff komt in de nabijheid van de eveneens naar hem vernoemde Arena. Dat bevestigt Carole Thate, woordvoerder van de familie Cruijff en algemeen directeur van World of Johan Cruyff, tegenover VI.

Inzamelingsactie geslaagd: standbeeld Cruijff kwestie van tijd

Donderdag werd bekend dat het initiatief van Ajax-supporters om geld in te zamelen voor een standbeeld van Cruijff voor het gewenste eindresultaat heeft gezorgd. Binnen drie maanden is 75 duizend euro opgehaald middels een online inzamelingsactie via www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl en een collecte tijdens het competitieduel tussen Ajax en AZ op 7 oktober.

'Wij zijn er trots op dat zoveel supporters hebben gedoneerd voor het standbeeld voor Johan Cruijff, de beste voetballer die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens zijn we onder de indruk van het feit dat het geld zo snel binnen is. De doelstelling om het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen, zal nu zeker gaan lukken', vertelt woordvoerder Herjan Pullen in een persbericht.

De realisatie van het standbeeld belandt nu in de volgende fase. De komende weken starten de initiatiefnemers gesprekken met verschillende kunstenaars, waarschijnlijk komt daar nog dit jaar duidelijkheid over. Daarnaast wordt in samenspraak met de gemeente en de Johan Cruijff Arena de exacte locatie bepaald van het standbeeld. Thate gaat ervan uit dat de beeltenis van Cruijff vóór De Arena komt te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.