Inzaghi bezorgt Pirlo volgende tik in Serie A

Juventus is zaterdag voor de vijfde keer dit seizoen tegen puntenverlies aangelopen in de Serie A. De ploeg van trainer Andrea Pirlo kwam niet langs het Benevento van Filippo Inzaghi. De twee trainers speelden in hun loopbaan als speler ruim tweehonderd wedstrijden samen voor AC Milan en Italië.

Benevento
Benevento
1 - 1
Juventus
Juventus

Juve vierde na de interlandperiode zeges op Cagliari (2-0) en Ferencváros (2-1), maar echt overtuigen deed de ploeg van Pirlo nog niet. Ook tegen Benevento ging het moeizaam zonder sterspeler Cristiano Ronaldo. De Portugees kreeg rust en ook Giorgio Chiellini ontbrak. Leonardo Bonucci zat op de bank, waardoor Matthijs de Ligt samen met Danilo het centrum vormde. De jonge Gianluca Frabotta was de linksback. Met een minuut stilte vooraf en een applaus in de tiende minuut stonden beide clubs stil bij het overlijden van Diego Maradona.

Door een misverstand tussen Juan Cuadrado en keeper Wojciech Szczesny stond Juventus bijna al vroeg op achterstand, maar de Poolse doelman herstelde de fout van zijn ploeggenoot op tijd. De thuisploeg van Inzaghi maakte een prima indruk. Inzaghi speelde in zijn loopbaan als speler ruim tweehonderd wedstrijden samen met Pirlo in dienst van AC Milan. Toch was het Juve dat de score opende. Federico Chiesa had een prachtpass in huis op Álvaro Morata, die met zijn linkervoet raak schoot in de verre hoek: 0-1.

Nadat Paulo Dybala een kans op 0-2 liet liggen - hij schoot naast - golfde de wedstrijd op en neer zonder grote kansen voor een van beide teams. Benevento hield Juve in die periode in bedwang en kwam vlak voor rust zelfs op 1-1. Arthur Melo werkte een dieptepass weg uit het strafschopgebied, maar gaf Gaetano Letizia daardoor wel de kans om uit te halen. De verdediger van Benevento nam de bal op de schoen en zag de bal in de linkeronderhoek belanden.

Het was vlak na rust een klein wonder te noemen dat Juventus niet op 1-2 kwam. Morata zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel en kopte vervolgens van heel dicht bij naast het open doel van Benevento. Doelman Lorenzo Montipo verkeek zich op een goede voorzet van Chiesa en was eigenlijk al geklopt, maar Morata kreeg het voor elkaar om de bal naast te werken. Toen de aanvaller de bal kort daarna ook nog naast schoot, greep Pirlo in.

De trainer van Juve bracht Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski in de ploeg voor Aaron Ramsey en Arthur, in de hoop zo aanvallend meer klaar te spelen. Kort daarna kwam ook nog Federico Bernardeschi voor Chiesa, maar veel kansen leverde het Juve niet op. Sterker nog, door het slordige spel hield Benevento nog hoop op de voorsprong door met snelle tegenaanvallen pogingen te wagen. Doelman Montipo hield nog wel een goed schot van Dybala uit zijn doel, maar verder dan dat kwam Juventus niet.

Rode kaart
Het zorgde voor frustratie bij Morata, die na het laatste fluitsignaal nog de rode kaart kreeg vanwege aanmerkingen op de arbitrage. De achterstand van Juve op koploper AC Milan bedraagt drie punten en de Milanezen spelen zondag nog tegen Fiorentina.

Sassuolo
Sassuolo
0 - 3
Internazionale

Internazionale bezorgde het verrassend goed presterende Sassuolo eerder op de zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Antonio Conte won drie dagen na de Champions League-nederlaag tegen Real Madrid (0-2) met ruime cijfers in Reggio Emilia. Al na vier minuten was het raak voor de bezoekers. Lautaro Martínez kreeg de bal er een op een met de doelman niet in, maar stelde Alexis Sánchez vervolgens wel in staat om de score te openen.

De tweede Milanese treffer liet niet lang op zich wachten. Na een kwartier gooide Arturo Vidal de bal opnieuw voor de pot, maar was het Sassuolo-verdediger Vlad Chiriches die de pech had dat de bal via zijn lichaam in het doel rolde. Na kansen voor Filip Djuricic en Jeremy Toljan namens de thuisploeg was het Inter dat na een uur op 0-3 kwam. Matteo Darmian bereikte Roberto Gagliardini, die aannam en direct raak vuurde. Zo staat Inter na negen duels op achttien punten.