Invaller Ugalde voorkomt op fraaie wijze sportieve revanche AZ

Lange tijd viel er zondag weinig te genieten bij de ontmoeting tussen AZ en FC Twente. Pas na rust maakten de subtoppers er een wedstrijd van. Dat leverde beide ploegen een punt op.

AZ
AZ
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Op voorhand leek AZ tegen FC Twente het mooiste affiche van de vaderlandse voetbalzondag, maar beide ploegen bakten er in het Afas Stadion voor rust bar weinig van en grossierden in balverlies. Samen raakten AZ en FC Twente in de eerste helft 173 keer de bal kwijt, het hoogste aantal van alle eerste helften die tot nu werden gespeeld in dit Eredivisie-seizoen.

Tien minuten na rust ontbrandde de ontmoeting. Dat was te danken aan Jens Odgaard. De aanvaller raakte de bal verkeerd, maar goed genoeg om doelman Lars Unnerstall te verschalken met een schot in de verre hoek (1-0). Met Daan Rots voor de verrassend gestarte Michel Vlap en Virgil Misidjan voor Christos Tzolis ging Twente op jacht naar de gelijkmaker.

Daar was Ricky van Wolfswinkel twintig minuten voor tijd dicht bij. Dat was te wijten aan Hobie Verhulst, die opzichtig in de fout ging. De sluitpost zag de poging van Van Wolfswinkel op de paal belanden en kon opgelucht ademhalen. Dat gebeurde even later opnieuw, toen een schot van Ramiz Zerrouki op de lat uiteenspatte.

Tien minuten voor tijd kwam Twente alsnog langszij. Na een individuele actie van Joshua Brenet in het vijandelijke strafschopgebied belandde de bal voor de voeten van invaller Manfred Ugalde. Die schoot de bal uit de draai in de linkerhoek (1-1). Daar bleef het bij in Alkmaar. Dat betekent dat AZ op de ranglijst de voorsprong van een punt op Twente vasthoudt, maar moet toestaan dat PSV weer passeert.