Invaller Robben kan vervolg Europese droom Sparta niet voorkomen

Reacties

Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag met een overwinning bij FC Groningen geweldige zaken gedaan in de Eredivisie. Door de uitzege is zelfs de achtste plaats in zicht, die recht geeft op de play-offs voor een startbewijs voor de tweede voorronde van de Conference League.

Invaller Robben kan vervolg Europese droom Sparta niet voorkomen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Bij FC Groningen was het vooraf de vraag of Arjen Robben wellicht weer zijn eerste basisplaats sinds de seizoensopening tegen PSV zou hebben. Trainer Danny Buijs zette de voormalig speler van Bayern München tegen Sparta nog op de bank.

Het hoogtepunt van de eerste helft was zonder twijfel de openingstreffer van Abdou Harroui. In de 27ste minuut legde de jeugdinternational van grote afstand aan en schoot de bal schitterend in de bovenhoek. Doelman Sergio Padt bleef kansloos achter: 0-1.

Tien minuten na de rust was het weer raak voor de Rotterdammers. Uit een corner kopte Lennart Thy in eerste instantie nog op de paal, maar vanaf de doellijn was het vervolgens een koud kunstje voor Tom Beugelsdijk: 0-2.

© Pro Shots

Kort hierna was het tijd voor de entree van Robben. De linkspoot had nog dertig minuten om wat te doen aan de achterstand. Tot een echte kans zou de 37-jarige Robben in de slotfase niet meer komen. FC Groningen bracht de spanning kort voor het einde nog wel terug. Na een lange trap van doelman Padt kreeg Beugelsdijk de bal ietwat klungelig op zijn hoofd. Ramon Pascal Lundqvist twijfelde geen seconde en schoot de bal achter doelman Maduka Okoye: 1-2. In de slotfase kreeg Paulos Abraham nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar voor open doel slaagde hij er niet in om te scoren.

Door de overwinning staat Sparta nog maar twee punten achter op het als achtste geplaatste Heracles Almelo. Zo kan het seizoen voor de formatie van Henk Fraser nog een leuk toetje krijgen. Door de nederlaag staat FC Groningen op de zevende plek. Het gat met Sparta is met nog drie speelrondes in de Eredivisie zes punten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers

FC Groningen Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.