Invaller Odgaard schiet RKC met hattrick naar kwartfinale

RKC Waalwijk heeft zich dinsdag na verlenging geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. Jens Odgaard was als invaller goud waard met twee goals in de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

RKC Waalwijk
nv
4 - 2
ADO Den Haag

RKC-trainer Joseph Oosting voerde flink wat wijzigingen door ten opzichte van het uitduel met Go Ahead Eagles van afgelopen zaterdag. De oefenmeester zal alle vertrouwen hebben gehad in zijn reserves. De B-keus van RKC won eerder dit seizoen in het bekertoernooi nog met 3-0 van Willem II en kende ook tegen ADO een goede start. Roy Kuijpers, die als amateur speelde bij FC Den Bosch, werd overgenomen door RKC en scoorde bij zijn debuut tegen NEC, opende de score. De aanvaller stond voor het eerst in de basis en kreeg de bal van Lennerd Daneels. Hij draaide goed weg en schoot in de verre hoek: 1-0.

Wat verliespunten betreft doet alleen koploper FC Volendam het in de Keuken Kampioen Divisie beter dan ADO Den Haag en ondanks alle tumult rond de club lieten de spelers zich ook tegen RKC zien. Na de 1-0 van Kuijpers kwam de formatie van trainer Ruud Brood namelijk knap terug. Na 26 minuten belandde een kopbal van verdediger Boy Kemper via de paal en doelman Issam El Maach in het doel: 1-1. Voor rust tekende Thomas Verheydt voor de 1-2 door een vrije trap van Sem Steijn te verlengen.

In de tweede helft ging RKC in de achtervolging. Melle Meulensteen, die wordt begeerd door Willem II, schoot net naast en ook Finn Stokkers kreeg zijn poging niet tussen de palen. Na ruim een uur ging doelpuntenmaker Kuijpers naar de kant voor topscorer Jens Odgaard, die een dikke tien minuten later voor de 2-2 zorgde. De Deense spits die al zeven keer scoorden in de Eredivisie liet doelman Luuk Koopmans kansloos met een hard schot van afstand.

Toen in de eerste minuten van de verlenging nog geen doelpunt was gevallen, besloot Oosting zijn laatste wapen te brengen. Michiel Kramer viel in tegen zijn oude club. Hij verving Daneels en moest RKC aande 3-2 helpen. Dat deed echter niet hij, maar Odgaard. De Deen zorgde vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging voor de nieuwe voorsprong. Alsof dat nog niet genoeg was, sloeg hij daarna nog eens toe. De spits reageerde alert op een hoge bal, wat de defensie van ADO zeker niet deed. Doelman Koopmans kwam uit zijn doel, waarna Odgaard de bal over hem heen wipte en er 4-2 van maakte. Zo plaatste RKC zich als eerste voor de kwartfinale van het bekertoernooi.