Olympique Lyon heeft het vertrouwen geen impuls gegeven op weg naar het treffen met Manchester City. Memphis Depay kon als invaller een bitter resultaat tegen negen man van Caen niet voorkomen.

Caen
Caen
2 - 2
Olympique Lyonnais

Woensdag wacht de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. In de aanloop naar dat duel in Manchester koos trainer Bruno Genesio ervoor Memphis buiten de basisploeg te houden. De Oranje-international begon tegen Caen op de bank, waarop zelfs geen plaats was voor Kenny Tete.

Moussa Dembélé, die deze zomer voor ruim twintig miljoen euro werd overgenomen van Celtic, was de vervanger van Memphis. De 22-jarige spits kon bij zijn debuut voor Lyon zijn ploeg niet helpen aan een welkome opsteker. Het was Nabil Fekir die op slag van rust uit een vrije trap de ban brak voor L'OL.

Kort na rust moest Lyon opnieuw begonnen. Ferland Mendy ging in de fout op Claudio Beauvue, die vervolgens zelf de penalty verzilverde. Maar de vreugde over de gelijkmaker maakte bij Caen snel plaats voor de angst voor een nederlaag. Alexander Djiku kreeg een rode kaart nadat hij het hoofd van Fekir had geraakt.

Met een man meer voerde Lyon de druk op. In de 71ste minuut deed Genesio een beroep op Memphis om een bittere teleurstelling te voorkomen. Maar twee minuten na de entree van de Oranje-international was de opdracht des te groter geworden. Aanvoerder Prince Oniangué zette de tien man van Caen op voorsprong.

In de 89ste minuut bracht Mendy de 2-2 op het scorebord. Na een actie aan de linkerkant speelde hij zich vrij om vervolgens met rechts uit te halen. Maar verder dan de gelijkmaker kwam Lyon niet. Ook de uitsluiting van Caen-verdediger Baissama Sankoh na het gebruik van de video-arbiter na een kopstoot kon de ploeg van Genesio niet uitbuiten. Les Gones, die voor de interlandbreak op eigen veld met 0-1 hadden verloren van OGC Nice, zijn door de nieuwe uitglijder niet meer dan een grijze middenmoter.