Invaller Madueke geeft masterclass aan Jong Frankrijk in oefeninterland

Noni Madueke heeft zaterdagavond een puike prestatie neergezet bij Jong Engeland. De voormalig PSV'er had het behoorlijk op zijn heupen en was als invaller goed voor een goal en twee assists.

Jong Engeland nam het op tegen de generatiegenoten van Frankrijk in een oefeninterland. Daarbij had de bondscoach geen plek ingeruimd voor Madueke, maar bij een 1-0 stand kwam hij in minuut 66 toch binnen de lijnen. Op dat moment had Arsenal-speler Emile Smith-Rowe de ploeg al op voorsprong geschoten.

Tien minuten na zijn invalbeurt had de buitenspeler zijn doelpunt te pakken. Hij zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Jacob Ramsey en werkte de bal achter de doelman. Twee minuten later bereidde hij het doelpunt van Curtis Jones voor, die met een hakje binnenwerkte en als kers op de taart gaf hij na een heerlijke actie en een dito steekbal ook nog zijn tweede assist bij de 4-0 van Ramsey.

Daarmee is Madueke de eerste speler in tien jaar tijd die als invaller betrokken is bij drie doelpunten voor Jong Engeland. Daarnaast werd de Engelsman ook nog eens uitgeroepen tot Man of the Match.