Invaller Armenteros steelt de show: Heracles maakt er zeven tegen Telstar

Heracles Almelo kwam vrijdag geen enkel moment in de problemen tegen Telstar en houdt de druk op PEC Zwolle. De titelkandidaat haalde in eigen huis genadeloos uit tegen de arme ploeg van trainer Mike Snoei (7-0).

Heracles Almelo
7 - 0
Telstar
Telstar

Al in de elfde minuut zette Anas Ouahim Heracles op voorsprong en nog voor rust werd de marge uitgebreid naar liefst vier doelpunten. Nikolai Laursen, Samuel Armenteros - die de al met geel bestrafte Antonio Satriano afloste - en wederom Ouahim zorgden ervoor dat Heracles voor de derde keer dit seizoen met een marge van vier doelpunten ging rusten.

Na rust kreeg ook clubtopscorer Emil Hansson het op zijn heupen. Na zijn 5-0 maakte landgenoot Armenteros zijn (valse) hattrick compleet en evenaarde Heracles zijn grootste overwinning van het seizoen. In de 8-1 zege op FC Dordrecht was Armenteros ook al goed voor een hattrick geweest.

Roda JC Kerkrade
0 - 2
Almere City FC

Almere City FC blijft door de overwinning op Roda JC Kerkrade de naaste belager van Heracles. Lance Duijvestijn benutte in de eerste helft een strafschop en Anthony Limbombe maakte vervolgens de tweede treffer van de uitclub in de tweede helft. Het is voor het eerst sinds 11 december dat Almere City een wedstrijd met meer dan één doelpunt verschil in winst weet om te zetten.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 1
TOP Oss
TOP Oss

VVV-Venlo had het in eigen huis lastig met TOP Oss, dat vorige week nog met grote cijfers won van FC Eindhoven. Omdat de Venlonaren de kansen na rust niet afmaakten, bleef TOP in de wedstrijd. Daar maakten de bezoekers handig gebruik van, want Roshon van Eijma kopte een klein kwartier voor tijd van dichtbij binnen (0-1). VVV probeerde het nog in de slotfase, maar de bezoekers in De Koel zagen geen doelpunten meer.

Willem II
Willem II
2 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Willem II heeft de goede vorm van de laatste weken doorgetrokken. De ploeg van trainer Reinier Robbemond boekte in eigen huis een nipte overwinning op Jong Ajax. Freek Heerkens en Max Svensson zorgden voor een comfortabele voorsprong voor Willem II. Kristian Hlynsson deed in de extra tijd van de eerste helft wat terug namens de bezoekers, maar verder kwam Jong Ajax niet (2-1).

FC Eindhoven
0 - 4
De Graafschap

FC Eindhoven beleefde een geweldige eerste seizoenshelft, maar bleef tegen De Graafschap voor de vijfde wedstrijd op rij verstoken van een doelpunten. Camiel Neghli sloeg vlak voor het uur twee keer toe, waarna het vertrouwen van de Brabanders verder wegzakte. Bij de bezoekers deed ook de zestienjarige invaller Othniel Raterink een duit in het zakje door zijn eerste doelpunt in het profvoetbal te maken. Nogmaals Neghli bepaalde de eindstand op 0-4.

NAC Breda
NAC Breda
3 - 2
FC Dordrecht

Door doelpunten van verdedigers Cuco Martina en Victor Wernersson leek er weinig aan de hand voor NAC Breda. FC Dordrecht hield het hoofd echter omhoog en kwam na rust zomaar langszij. Samuele Longo en Tidjani Touré zorgden voor de doelpunten. NAC mocht enigszins van geluk spreken dat het als winnaar van het veld stapte, omdat de winnende treffer van Moreno Rutten van richting werd veranderd en binnenplofte.

Helmond Sport
2 - 0
Jong FC Utrecht

Helmond Sport bleef voor de derde keer op rij ongeslagen. Op De Braak moest Jong FC Utrecht eraan geloven. De voorsprong was te danken aan Elmo Lieftink, die tien minuten voor rust een vrije trap heerlijk met links in de korte hoek krulde. In de slotfase stelde Marcus Scholten de zege veilig (2-0).