Invalbeurt valt in het water: plassen tijdens warming-up levert rode kaart op

Reacties

Er zijn al om veel redenen rode kaarten uitgedeeld, maar deze is weer nieuw voor ons. Cristian Bunino werd zondag uit het veld gestuurd, omdat hij langs de zijlijn nog even snel zijn blaas leegde voordat hij moest invallen.

Invalbeurt valt in het water: plassen tijdens warming-up levert rode kaart op
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Bunino werd in het uitduel met Piacenza door Lecco-trainer Luciano Foschi gesommeerd zich klaar te maken voor een invalbeurt om zo de winnende treffer te forceren in het nog doelpuntloze Serie C-duel. De 26-jarige spits, die nog enkele jaren in de jeugdopleiding van Juventus speelde, was bezig aan zijn warming-up toen hij merkte dat hij naar de wc moest.

Bunino draaide zich bij een van de doelen richting de tribune om te plassen en in de veronderstelling dat niemand hem zou zien, maar assistent-scheidsrechter Marco Cerilli had wel degelijk door wat er gaande was en seinde scheidsrechter Simone Gallipo in. Die was onverbiddelijk en toonde de beoogde supersub een rode kaart, tot onbegrip van velen.

Trainer Foschi gaf na afloop toe dat het volgende regels niet is toegestaan wat zijn speler deed. 'Maar ik hoopte dat het arbitrale trio zijn gezonde verstand zou gebruiken, omdat er niemand mee werd gekwetst. Niemand zag het. Ik hoopte op een gele kaart.' Maar nee, het onschuldige plasje leverde reservespits een rode kaart en mogelijk ook een schorsing op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.