Interview met Van Dijk leidt tot ruzie tussen Engelse legendes

Reacties
Interview met Van Dijk leidt tot ruzie tussen Engelse legendes
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het was een relatief onschuldig onderdeel van een gesprek met Virgil van Dijk over de beste verdedigers in de Premier League. Het werd de aanleiding voor een fikse ruzie tussen Rio Ferdinand en John Terry.

Ferdinand sprak bij het YouTube-kanaal van BT Sport met Van Dijk. Daarbij kwamen ook persoonlijke lijstjes voorbij van de vijf beste verdedigers die ooit hebben gespeeld in de Premier League.

De Oranje-international opperde Ferdinand, Vincent Kompany, Jaap Stam, John Terry en Sami Hyypia. Ferdinand plaatste zichzelf ook op één, met daarna Nemanja Vidic, Van Dijk, Stam en als nummer vijf Terry. Dat zette kwaad bloed bij de Chelsea-legende.

'Meningen zijn fantastisch, maar statistieken liegen niet', reageerde Terry via Instagram. Het was het begin van meer (online) moddergooien tussen de twee Engelse legendes. 'Als je je eigen stats naar voren brengt, dan is het echt tijd om je fragiele ego onder ogen te komen. Je mag van geluk spreken dat ik je in mijn topvijf heb gezet na de racisme-zaak met mijn broertje.'

Terry, die werd beschuldigd van racistische taal richting Anton Ferdinand, kon het niet laten daarop weer te reageren. 'Een fragiel ego zet zichzelf op de eerste plaats. Bedankt dat je me in de topvijf hebt opgenomen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.