Internazionale in mineur na prachtgoal in blessuretijd in Florence

Internazionale heeft zondag in blessuretijd een zege weggegeven tegen Fiorentina. De titelkandidaat leek lange tijd voldoende te hebben aan een zeldzame goal van Borja Valero, maar vlak voor het einde sloeg Fiorentina nog toe. Inter komt nu in punten gelijk met Juventus.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 1
Internazionale

Inter wist dat het moest winnen om de eerste plaats terug te heroveren op Juventus, dat enkele uren eerder won van Udinese (3-1). De start in Florence was uiterst positief voor het team van Antonio Conte: Borja drukte na een combinatie met Marcelo Brozovic in de achtste minuut af in de korte hoek en zette zijn team zo op het goede spoor. Uit respect voor zijn oude club - Borja speelde vijf jaar voor La Viola - juichte hij niet na zijn doelpunt.

Inter dacht voor rust zelfs een tweede maal te scoren. Romelu Lukaku schudde Nikola Milenkovic van zich af aan de rechterkant en legde keurig af naar het midden, waarna Lautaro Martínez het afrondde. Helaas voor Inter zette scheidsrechter Maurizio Mariani een streep door de treffer vanwege buitenspel van Lukaku in aanloop naar de goal.

Kort daarna was Lukaku zelf dicht bij een doelpunt, maar doelman Bartlomiej Dragowski voorkwam dat de kopbal van de Belg binnenviel. Fiorentina had zelf niet veel in te brengen. De thuisclub, die Franck Ribéry voorlopig kwijt is nadat hij zaterdag een enkeloperatie onderging, peurde er een schot van Milan Badelj uit waar Samir Handanovic alert op reageerde.

In de tweede helft deed zich een kwartier voor tijd een opmerkelijk incident voor. Stefan de Vrij probeerde Martínez te bereiken met een prachtige bal van achteruit, maar doelman Dragowski kwam ver uit zijn doel om dat te voorkomen. Daarbij sprong hij zó hoog op, dat hij bovenop Martínez en een teamgenoot belandde. Opmerkelijk genoeg vond scheidsrechter Mariani het geen kaart waard en gaf hij Fiorentina een vrije schop.

Inter kwam in het laatste kwartier niet echt in gevaar en leek aan de haal te gaan met de winst, maar kwam bedrogen uit. Dusan Vlahovic sprintte in de derde minuut van de blessuretijd weg na een pass van Dalbert en werd onvoldoende aangepakt door Milan Skriniar, waarna hij prachtig uithaalde en de bal de kruising in joeg. Fiorentina pakte zo op de valreep nog een punt.