Internationale spelersvakbond rouwt om doodgeschoten Palestijn

De internationale spelersvakbond FIFPRO rouwt om het overlijden van de Palestijnse voetballer Ahmad Atef Daragmah. De 23-jarige speler werd deze week volgens lokale media door het Israëlische leger doodgeschoten in Nablus. Dat gebeurde tijdens een Israëlische invasie in de stad, die zich bevindt op de Westelijke Jordaanoever.

Internationale spelersvakbond rouwt om doodgeschoten Palestijn
© Thaqafi Tul

'Onze condoleances gaan uit naar de familie, vrienden en ploeggenoten van de Palestijnse voetballer Ahmad Atef Daragmah, die deze week werd neergeschoten en overleed in Nablus. Rust in vrede, Ahmad', zo schrijft spelersvakbond FIFPro in een statement. Daragmah werd tijdens de invasie geraakt in zijn rug en voeten. Een paar uur later overleed hij.

Daragmah kwam uit voor de ploeg Thaqafi Tulkarem, die actief is in de Palestijnse competitie. Hij was een aanvallende middenvelder en was dit seizoen goed voor zes doelpunten. Premier Mohammad Shtayyeh van de Palestijnse Nationale Autoriteit heeft gereageerd op het overlijden en vindt dat zowel wereldvoetbalbond FIFA als internationale mensenrechtenorganisaties 'Israël verantwoordelijk moeten houden voor zijn misdaden'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's