Internationale media dolenthousiast over Gakpo: 'Een van de sterren van dit WK'

Reacties

De internationale media zijn vol lof over Cody Gakpo, die dinsdag tegen Qatar zijn derde opeenvolgende WK-doelpunt maakte. Over het spel van het Nederlands elftal zijn de buitenlandse kranten logischerwijs wat minder te spreken.

Internationale media dolenthousiast over Gakpo: 'Een van de sterren van dit WK'
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Gakpo maakte dinsdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd de openingstreffer, waarmee hij WK historie schreef. Met name de Engelse media zijn dolenthousiast over de 23-jarige aanvaller. 'Gakpo is een van de sterren van dit WK aan het worden, hij is een van de kanshebbers voor de Gouden Schoen', schrijft The Sun.

Ook de Daily Mail is enthousiast. De krant geeft hem een 8 voor zijn optreden tegen Qatar. 'Gakpo maakte zijn derde doelpunt in evenveel groepswedstrijden en voegde zich bij een gerenommeerd gezelschap met Johan Neeskens, Dennis Bergkamp en Wesley Sneijder. The Sky is the Limit voor de aanvaller van PSV', schrijft de krant. Het drietal scoorde eveneens in drie opeenvolgende wedstrijden op een WK voetbal.

De nieuwe ster
Niet alleen in Engeland, maar ook in Duitsland en Spanje beschrijven de kranten Gakpo als 'de nieuwe ster'. Marca ziet de aanvaller als 'een van de grote namen op dit Wereldkampioenschap'. Der Spiegel heeft het vooral over de 'geweldige combinatie' die de 1-0 van Gakpo inleidde. Na een vlotlopende combinatie tussen Memphis Depay, Davy Klaassen en Gakpo kon de uitblinker de bal binnenschieten.

Het was volgens de krant en vele andere media wel een van de weinige hoogtepunten tijdens de groepswedstrijd. Der Spiegel spreekt van een 'moeilijke wedstrijd' waarbij Oranje alleen via ''toevalligheden' gevaarlijk werd.

Romantisch verhaal
The Guardian ziet het Nederlands elftal ook bepaald nog niet floreren, terwijl dat wel in een droomscenario zou passen. 'Wat een romantisch verhaal zou een eerste WK-winst voor oranje onder van Gaal te zijn. Het zou uit de bovenste lade van tranen verwekkende scripts komen als de 71-jarige zijn land naar wereldwijde glorie kan leiden.' De krant benoemt de prostaatkanker waar Van Gaal mee te maken heeft als een reden waarom een WK-titel extra emotioneel en bijzonder zou zijn.

Om die droom te verwezenlijken, is volgens de krant nog wel verbetering nodig. 'Er is nog een lange weg te gaan en Nederland zal de kwaliteit van het spel moeten verhogen', is wat The Guardian omschrijft als een duel dat vooral in de eerste helft 'slaapverwekkend' was. Genoeg te verbeteren dus nog voor zaterdag, als Oranje om 16.00 uur de achtste finales tegen de Verenigde Staten speelt.

Bedrag tot 65 miljoen euro realistisch voor Gakpo?
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.