Interlandcarrière bij Griekenland gesloten boek voor Sierhuis

Reacties

Kaj Sierhuis heeft een interlandloopbaan bij Griekenland uit zijn hoofd gezet. Dat vertelt de spits van Heracles Almelo in een uitgebreid interview in de VI van deze week.

Interlandcarrière bij Griekenland gesloten boek voor Sierhuis
© Pro Shots

Sierhuis werd in 1998 geboren in Athene, omdat zijn vader daar toen werkzaam was. Hij groeide echter op in Nederland en kwam op zijn elfde in de academie van Ajax terecht. Al sinds 2013 is hij ook een vaste waarde in de jeugdlichtingen van Oranje. Een jaar of twee geleden vertelde bondscoach John van 't Schip dat hij Sierhuis in de gaten hield voor de nationale ploeg van Griekenland.

'We hebben een aantal jaar geleden gesprekken gevoerd met John van ’t Schip. Zij zijn er toen achteraan gegaan, maar het bleek dat het niet mogelijk was een paspoort te krijgen, dus dat is geen optie meer. Het is een gesloten boek', vertelt Sierhuis. 'Jammer, maar ik heb er geen nachten van wakker gelegen. Het was mooi voor mijn carrière geweest, maar Nederland voelt meer als mijn thuis', zegt de 23-jarige spits.

'Ik ben nu te oud voor Jong Oranje, dus dan is er alleen nog het Nederlands elftal. Dat is uiteindelijk de droom die ik heb. Ik weet niet of het realistisch is, maar ik denk dat jongens als Wout Weghorst op hun 23ste ook niet hadden verwacht dat ze Oranje zouden halen. Ik weet dat ik daar nog ver vandaan ben, ik focus me er nu absoluut niet op, maar het is een mooie droom om na te jagen.'

Het volledige interview met Kaj Sierhuis is hieronder en in de nieuwe VI te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Sierhuis
Meer over K. Sierhuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.