Interessante weken op komst: mag Cillessen weer keepen bij Valencia?

Reacties

Voor het eerst sinds een maand zit Jasper Cillessen weer bij de wedstrijdselectie van Valencia. De Oranje-international zit bij de groep met spelers die meereizen naar Italië voor de Champions League-achtste finale tegen het Atalanta Bergamo van Marten de Roon en Hans Hateboer.

Interessante weken op komst: mag Cillessen weer keepen bij Valencia?
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
4 - 1
Valencia
Valencia

Trainer Albert Celades heeft negentien spelers op de lijst gezet die de trip naar Milaan (Atalanta speelt zijn Champions League-duels in San Siro) meemaken. Cillessen is een van de drie keepers. De dertigjarige doelman is hersteld van de heupblessure, waardoor hij de laatste zes duels van zijn club miste.

Het laatste optreden van Cillessen dateert echter alweer van begin december. Destijds viel de ex-Ajacied enkele dagen voor het weerzien met zijn oude club geblesseerd uit in het uitduel met Levante. Daardoor ging een streep door een terugkeer in Amsterdam. In de tussentijd greep Jaume Doménech zijn kans.

De Spaanse concurrent van Cillessen keepte sindsdien alle veertien wedstrijden van Valencia en was eind januari zelfs aanvoerder van Los Che in het gewonnen thuisduel met Barcelona. De vraag is dus of en wanneer Cillessen terugkeert onder de lat. Bondscoach Ronald Koeman zal de ontwikkelingen in Mestalla met interesse volgen.

Eind volgende maand speelt Oranje immers zijn eerste interlands van 2020 tegen de Verenigde Staten en Spanje. Het worden wat dat betreft interessante weken met het oog op de keeperskwestie, aangezien Cillessen ten tijde van de laatste interlands in november nog eerste keus was bij Oranje én in Mestalla. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.