Inter troggelt koploper Napoli in kraker eerste punten af

Reacties

Napoli heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de Serie A. De koploper kwam niet langs eerste achtervolger Internazionale, dat tevergeefs hoopte op een coup in het zuiden: 0-0.

Inter troggelt koploper Napoli in kraker eerste punten af

Het wedstrijdbeeld dat zich ontvouwde voldeed aan de verwachtingen. Inter stelde zich compact op, terwijl Napoli geduldig een opening zocht. De eerste poging kwam van Marek Hamsik, waarna de Milanezen gevaarlijk werden in de tegenstoot via Roberto Gagliardini.

Het eerste schrikmoment voor de Nerazzurri kwam echter na twintig minuten, maar keeper Samir Handanovic behoedde zijn elftal zoals wel vaker voor een achterstand. De Sloveen redde eerst op het schot van José Callejón en pareerde ook de rebound van Dries Mertens.

In de andere zestien meter onderscheidde collega-doelman Pepe Reina zich ook, toen Borja Valero van dichtbij op zijn vingertoppen knalde. Na de onderbreking werd Inter gelijk weer gevaarlijk, toen Matias Vecino zomaar door de Napoli-achterhoede heen slalomde en Raúl Albiol dwong de bal voor de lijn weg te halen.

In de felle strijd was het wachten op een moment van brille, dat ook uitbleef van de onzichtbare Mauro Icardi. Lorenzo Insigne zag zijn kans schoon toen de bal op de hoek van het strafschopgebied voor zijn voeten viel, maar het strakke schot van de Napolitaan zeilde voorlangs.

Inter kroop richting het eindsignaal steeds meer uit zijn schulp en organisatie, onder aanvoering van invaller João Mario. De Portugees mikte vlak na zijn entree net naast het doel van Reina met een afstandsschot. Ook een verse kracht van Napoli, Piotr Zielinski, probeerde het met een fraaie knal. In de slotminuut van de reguliere speeltijd kreeg Mertens dé kans op een doelpunt, maar Handanovic redde.

Door de remise blijft het gat tussen de nummer één en twee op de ranglijst twee punten. Achtervolgers Juventus en Lazio, die zondag in actie komen tegen respectievelijk Udinese en Cagliari, naderen bij een overwinning Inter tot op één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.