Inter-toekomst Eriksen onzeker: 'Maar we wachten op hem, met open armen'

Reacties

Het is nog niet duidelijk of en hoe Christian Eriksen zijn loopbaan bij Internazionale kan vervolgen. De nieuwe trainer Simone Inzaghi heeft in ieder geval zijn steun uitgesproken voor de Deen.

Inter-toekomst Eriksen onzeker: 'Maar we wachten op hem, met open armen'
© Pro Shots

Eind mei werd al bekend dat Inzaghi de overstap zou gaan maken van Lazio naar Inter, waarna hij woensdagmiddag werd gepresenteerd. Uiteraard kwam ook de situatie van Eriksen ter sprake. De spelmaker kreeg in het openingsduel van het EK te maken met hartfalen, inmiddels is er een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) bij hem geplaatst.

Dat is mooi nieuws voor Eriksen, maar het maakt het voor hem ook lastig om in de Serie A te spelen. Italiaanse media meldden namelijk al meermaals dat het verboden is om met een dergelijke defibrilator topsport te bedrijven. Althans, als het gaat om contactsport. In Nederland is een dergelijke regel er niet: zo speelt Daley Blind nog altijd bij Ajax.

Uiteraard werd Inzaghi ook gevraagd naar Eriksen. 'Ik heb met hem gesproken vóór het EK, sinds het incident hebben we nog niet met elkaar gesproken. Vanaf het moment dat ik ben aangesteld, rekende ik op hem. Christian krijgt nu uitgebreid de tijd om terug te keren, de club helpt hem waar mogelijk. Hij moet nu vooral zijn rust nemen en wij wachten hier op hem, met open armen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.