Inter ontkomt ternauwernood aan gigantische bekerblamage

Reacties

Internazionale is dinsdagavond ternauwernood aan een gigantische bekerblamage ontkomen. De Italiaanse club is koploper van de Serie A, maar had het in eigen huis ontzettend moeilijk met Pordenone Calcio, dat actief is op het derde niveau. Pas na strafschoppen gaf de derdedivisionist zich gewonnen.

Inter ontkomt ternauwernood aan gigantische bekerblamage

De equipe van Luciano Spalletti is in de eigen competitie niet te stoppen. Van de eerste zestien Serie A-wedstrijden won Internazionale er twaalf, werd er vier keer gelijkgespeeld en nog niet verloren. Uitgerekend tegen de nummer vijf van Groep B in de Serie C hadden de Nerazzurri het lastig.

Pordenone schakelde in de vorige ronde al op bezoek bij Cagliari Gregory van der Wiel en consorten uit (1-2) en ook tegen Inter hield de club héél lang stand. De thuisploeg begon met een aantal andere namen aan de aftrap, maar Inter kreeg kansen genoeg om de score te openen. De goal viel echter niet en een invalbeurt van sterspeler Mauro Icardi kon ook niet helpen.

Penalty's 
Met de brilstand op het scorebord gingen beide ploegen verlengen en in de extra tijd had de Argentijn dé mogelijkheid om de bevrijdende 1-0 binnen te werken. Op aangeven van Ivan Perisic, ook ingevallen, belandde Icardi's kopbal echter op de paal. Ondanks de aanvalslust van Inter, werd het duel beslist via een penaltyreeks.

Daniele Padelli, reservekeeper van Inter, leek daarbij in eerste instantie een hoofdrol te vervullen. De goalie stopte de eerste strafschop van Pordenone, maar Milan Skriniar en Roberto Gagliardini miste namens Inter. Doordat de uitploeg uiteindelijk nog een keer miste vanaf de stip en Yuto Nagatomo trefzeker was, voorkwam Inter ternauwernood een bekerblamage. De Nerrazzurri gaan zo door naar de kwartfinale van de Coppa Italia. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.