'Inter maakt einde aan speculatie over toekomst gewilde Hakimi'

Reacties

Hij werd de laatste maanden met tal van grote Europese clubs in verband gebracht, maar het heeft er alle schijn van dat Internazionale aan de haal gaat met Achraf Hakimi. Volgens eensluidende berichten in grote buitenlandse media is er minimaal veertig miljoen euro gemoeid met de transfer, die in een vergevorderd stadium is.

'Inter maakt einde aan speculatie over toekomst gewilde Hakimi'
© Pro Shots

Inter zal dat bedrag moeten overmaken aan Real Madrid, dat Hakimi de laatste twee seizoenen verhuurde aan Borussia Dortmund. Bij de nummer twee van Duitsland maakte de dynamische vleugelverdediger indruk. Zo scoorde de 21-jarige international van Marokko vier keer in de groepsfase van de Champions League, waaronder twee keer in de thuiswedstrijd (3-2) tegen Inter (!). In de Bundesliga was hij goed voor vijf goals en tien assists.

Ondanks zijn stormachtige ontwikkeling hoefde Hakimi komend seizoen niet op een basisplaats te rekenen bij Real Madrid, zo bleek de laatste maanden uit berichten uit Spanje. Dani Carvajal is bij De Koninklijke al jaren eerste keus op de rechtsbackpositie. Van een terugkeer in Madrid gaat het naar alle waarschijnlijkheid dus ook niet komen, ondanks een tot 2022 doorlopend contract. Inter koopt die verbintenis voor veertig miljoen plus bonussen af.

Meerdere media in Italië, maar ook betrouwbare bronnen als Kicker en The Guardian, melden dat de deal met Real nagenoeg rond is. En daarmee slaat Inter toch wel een grote slag. Eerder deze maand werden behalve de Nerazzurri ook Bayern München en Manchester United genoemd als geïnteresseerde clubs, terwijl Paris Saint-Germain in een eerder stadium eveneens bij dat rijtje stond. Ook een langer verblijf bij Dortmund was een optie.

Conte
Maar Hakimi heeft dus zijn jawoord gegeven aan Inter. Dortmund trok eerder deze week met Thomas Meunier, transfervrij door zijn aflopende contract bij PSG, al een vervanger voor hem aan en zal de Marokkaan na de laatste wedstrijd van het seizoen (zaterdag) tegen 1899 Hoffenheim dus uitzwaaien. In Milaan mag Hakimi de komende vijf jaar over de vleugel denderen in het 3-5-2-systeem van Antonio Conte, die erg gecharmeerd is van hem.

'Antonio Conte stuurt iedere meter van de spelers, je hoort hem de hele wedstrijd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.