Inter knokt zich terug en boekt knappe overwinning op Fiorentina

Internazionale heeft de koppositie weer overgenomen van Napoli. De regerend kampioen kende dinsdag een lastige start bij het verrassend presterende Fiorentina, maar stelde na rust orde op zaken.

Fiorentina
Fiorentina
1 - 3
Internazionale

Bij Inter had trainer Simone Inzaghi geen plekje in de basis ingeruimd voor Denzel Dumfries, die afgelopen weekend nog een hoofdrol vertolkte tegen Bologna. Met Stefan de Vrij in het hart van de verdediging gingen de Nerazzurri op bezoek bij Fiorentina, dat sterk is begonnen aan het seizoen en drie van de eerste vier duels won.

Bij La Viola geldt Dusan Vlahovic als de absolute blikvanger. De Serviër rijgt de doelpunten aaneen in Florence en bleef de club ondanks de vermeende interesse van Manchester City afgelopen zomer trouw. Het was echter niet Vlahovic, maar Riccardo Sottil die Inter halverwege de eerste helft pijn deed. De Italiaan werd compleet over het hoofd gezien door de Milanese defensie en kon van dichtbij binnen schieten (1-0).

Op het moment dat Dumfries zich vlak na rust langs de lijn gereed maakte om in te vallen, zag de onvermoeibare Nederlander zijn directe concurrent de gelijkmaker aantekenen. Matteo Darmian kreeg de bal aangespeeld in het vijandelijke strafschopgebied en schoot diagonaal raak (1-1). Dumfries nam vervolgens weer plaats op de bank en zag vanaf de zijkant hoe Edin Dzeko Inter nog geen drie minuten later op voorsprong bracht (1-2).

Invalbeurt Dumfries
Twintig minuten voor tijd mocht Dumfries alsnog invallen om de voorsprong van de bezoekers te consolideren. Nicolas Gonzalez hielp Inter tien minuten voor tijd nog een handje door een oliedomme rode kaart te pakken. De aanvaller van Fiorentina kreeg geel, klapte vervolgens cynisch richting scheidsrechter Michael Fabbri en moest dat bekopen met een tweede gele kaart. Inter buitte de overtalsituatie vervolgens uit door via routinier Ivan Perisic uit te lopen naar 1-3.

Atalanta Bergamo
2 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Aan de zijde van Atalanta Bergamo maakte Teun Koopmeiners dinsdag zijn basisdebuut. De van AZ overgekomen Oranje-international vormde in het thuisduel met Sassuolo een middenveld met Robin Gosens en landgenoot Marten de Roon. Abdou Harroui zou Francesco Magnanelli na een uur aflossen bij de bezoekers.

Op dat moment was de eindstand al bereikt. Gosens bezorgde Atalanta een vliegende start door al na drie minuten de openingstreffer te laten aantekenen (1-0). Davide Zappacosta deed daar in de slotfase van de eerste helft nog een schepje bovenop door te score te verdubbelen, maar op slag van rust zorgde Sassuolo voor de gelijkmaker in de persoon van Domenico Berardi (2-1).

Door de zege handhaaft Atalanta zich met tien punten uit vijf wedstrijden in de bovenste regionen van de Serie A. Sassuolo verzamelde na vijf duels vier punten en moet zich tevreden stellen met de dertiende plaats.

Bologna
Bologna
2 - 2
Genoa
Genoa

Bologna en Genoa moesten even warmdraaien, maar maakten er na rust een levendig duel van. Zonder Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk, die beiden op de bank begonnen, kwam de thuisploeg vlak na rust op voorsprong door een doelpunt van Aaron Hickey. Lang kon Bologna niet van die voorsprong genieten, want Mattia Destro maakte vijf minuten later alweer gelijk (1-1).

Met Dijks inmiddels binnen de lijnen leek Marko Arnautovic de wedstrijd in de absolute slotfase in het slot te gooien door vanaf elf meter raak te schieten, maar vlak voor het sluiten van de markt kreeg ook Genoa een penalty. Domenico Criscito nam plaats achter de bal en benutte het buitenkansje (2-2).

In de blessuretijd kregen de emoties de overhand bij Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic, die met rood van het veld werd gestuurd. Vanuit de catacomben zag de trainer dat zijn ploeg nog dicht bij de overwinning kwam, maar een kopbal van Roberto Soriano stuitte op doelman Salvatore Sirigu.