Het is Getafe niet gelukt om na Ajax ook Internazionale te verrassen in de Europa League. In Gelsenkirchen was de nummer twee van Italië te sterk voor de nummer acht van Spanje.

Internazionale
2 - 0
Getafe
Getafe

Omdat de situatie omtrent het coronavirus in Italië al snel zeer zorgelijk was, speelden Internazionale en Getafe nog geen duel in de achtste finale van de Europa League. De UEFA bepaalde uiteindelijk dat de achtste finales van de ploegen die nog niet tegenover elkaar stonden afgewerkt zouden worden over één wedstrijd in Duitsland. En dus reisden Inter en Getafe, dat de achtste finale via Ajax bereikte, af naar Gelsenkirchen. De ene ploeg met meer vertrouwen dan de ander. Inter, dat in de Serie A op één punt tweede werd achter Juventus, verloor na de coronabreak slechts één van de veertien wedstrijden. Getafe daarentegen wón van de elf wedstrijden maar één keer.

Dat statistieken niet altijd iets zeggen, werd echter ook duidelijk. Het was Getafe dat sterker aan de wedstrijd begon dan de ploeg van Stefan de Vrij, die deze week werd verkozen tot beste verdediger van de Serie A. Het was aan Inter-doelman Samir Handanovic te danken dat Nemanja Maksimovic niet snel de 0-1 noteerde voor de Spanjaarden en vervolgens kon ook een poging van Jaime Mata maar ternauwernood gered worden door Alessandro Bastoni. Inter zette daar, op een poging van Lautaro Martínez na, niets tegenover.

Maar ja, Inter heeft wel Romelu Lukaku. De Belgische spits was in het eerste halfuur compleet onzichtbaar, maar opende na ruim dertig minuten toch de score in Gelsenkirchen. Xabier Etxeita probeerde de oersterke Belg van de bal te zetten, maar dat lukte niet en Lukaku maakte de 1-0 door de bal in de verre hoek binnen te schieten. Hij scoorde daarmee voor de achtste keer op rij in de Europa League, een evenaring van het record van Alan Shearer, die datzelfde deed toen het toernooi nog de UEFA Cup heette.

Getafe maakte in de vorige ronde tegen Ajax handig gebruik van het publiek om de irritatie bij de tegenstander te wekken, maar die tactiek zou in de lege Veltins Arena niet werken. De Spanjaarden moesten het dit keer voetballend zien op te lossen en kregen ook wel de nodige kansen. Desondanks kwam er in de 1-0 voorsprong van Inter lang geen verandering. Ook niet toen Jorge Molina dé kans van de wedstrijd kreeg een kwartier voor tijd. Diego Godín maakte hands en Getafe kreeg een penalty, maar Molina schoot deze naast.

Het bleek achteraf dé kans om er nog een verlenging uit te slepen. De hoop op die verlenging werd niet veel later door invaller Christian Eriksen aan flarden geschoten. De voormalig Ajacied bepaalde met zijn eerste balcontact van de wedstrijd de 2-0 eindstand. Het lukte Getafe zodoende niet om na Ajax ook Inter te verrassen en omdat de club in Spanje achtste werd, zien we Getafe volgend seizoen niet terug in Europa.

Internazionale neemt het nu in de kwartfinale van de Europa League op tegen de winnaar van het duel tussen Bayer Leverkusen en Rangers. Die ploegen speelden eerder in Schotland al tegen elkaar. Het werd toen 1-3 voor de ploeg van coach Peter Bosz. Donderdag is de return in Leverkusen.

Manchester United
2 - 1
LASK Linz
LASK Linz

Waar Inter en Getafe woensdag voor het eerst tegenover elkaar stonden, daar had Manchester United op 12 maart al met 0-5 gewonnen van LASK Linz. De ontmoeting op Old Trafford was dan ook niet meer dan een formaliteit. LASK ging wel vol voor de overwinning en Andres Andrade raakte in de tiende minuut met een kopbal de lat. Bij United, met Timothy Fosu-Mensah in de basis en Tahith Chong tot voor achttien minuten voor tijd op de bank, was verdediger Harry Maguire voor rust de gevaarlijkste man.

Tien minuten in de tweede helft kwam LASK, dat in de vorige ronde AZ uitschakelde, op voorsprong. Philipp Wiesinger kreeg de bal uit een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten en schoot met veel gevoel raak. Lang bleef deze voorsprong echter niet staan, want nog geen drie minuten later tikte Jesse Lingard al de gelijkmaker binnen. Omdat Antony Martial kort voor tijd nog voor de 2-1 zorgde, won United ook zijn tweede wedstrijd tegen LASK. In de kwartfinale is FC Kopenhagen de volgende tegenstander.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}