Inter deelt tik uit aan Barça, VAR laat Onana en Dumfries ontsnappen

Reacties

Internazionale heeft dinsdagavond een gevoelige tik uitgeeld aan Barcelona in Groep C van de Champions League. De Milanezen wonnen met 1-0 van de Catalanen door een doelpunt van Hakan Çalhanoglu en hebben nu drie punten meer. André Onana ontsnapte. Zijn fout bleef onbestraft dankzij ingrijpen van de VAR, die ook geen penalty zag in een handsbal van Denzel Dumfries.

Inter deelt tik uit aan Barça, VAR laat Onana en Dumfries ontsnappen
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Met zes competitiezeges op rij in de tas reisde Barcelona, zonder de geblesseerde Memphis Depay en Frenkie de Jong, vol vertrouwen af naar Milan voor het Champions League-duel met Inter. De Nerazzurri verloren op hun beurt drie van de laatste vier wedstrijden in de Serie A, maar daar was dinsdagavond weinig van te merken. Met André Onana onder de lat en Stefan de Vrij centraal achterin was Inter de gevaarlijkste ploeg.

Het duurde wel even voordat dit in een voorsprong resulteerde. Marc-André ter Stegen had een antwoord op een afstandspegel van Hakan Çalhanoglu en zag later in de eerste helft dat een doelpunt van Joaquín Correa niet doorging wegens buitenspel. Vlak daarvoor leek de bal op de stip te gaan wegens hands van Barcelona-verdediger Eric García, maar na het zien van de VAR-beelden bleek dat er sprake was van buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona probeerde het aan de hand van gangmaker Pedri uiteraard ook wel, maar kwam niet echt tot uitgespeelde kansen. Vlak voor rust incasseerden de Catalanen dan toch een tegentreffer, toen Çalhanoglu nogmaals ruimte kreeg om uit te halen en Ter Stegen dit keer wel passeerde: 1-0. Daar had Barça niet meer van terug. Tot overmaat van ramp viel verdediger Andreas Christensen in de tweede helft ook nog geblesseerd uit.

Met Gerard Piqué als zijn vervanger ging Barça nog wel op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Ousmane Dembélé de paal had geraakt, leek Pedri te scoren nadat Onana miszat bij een voorzet van de Fransman. De VAR had echter hands gezien van Ansu Fati, waardoor de Kameroener ontsnapte. Vlak voor tijd kroop Inter weer door het oog van de naald toen een handsbal van invaller Dumfries geen penalty voor Barça opleverde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder op de avond won Bayern München in deze groep met groot gemak van Viktoria Plzen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
18-2
+16
18
2
Internazionale
6
3
1
2
10-7
+3
10
3
Barcelona
6
2
1
3
12-12
0
7
4
Viktoria Plzen
6
0
0
6
5-24
-19
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.