Inspiratieloos United stelt tweede plek veilig bij West Ham

Reacties

Zonder te imponeren heeft Manchester United donderdagavond de tweede plaats in de Premier League veiliggesteld. Op bezoek bij West Ham United scoorde de club, waar Daley Blind de hele wedstrijd op de bank bleef, niet: 0-0.

Inspiratieloos United stelt tweede plek veilig bij West Ham

West Ham-doelman Adrián was de grote sta-in-de-weg voor Manchester in de eerste helft. Zo hield de goalie Jesse Lingard, Alexis Sánchez en Scott McTominay van scoren af in de eerste 25 minuten. Dit trio vormde samen met zes andere spelers de nieuwe basisopstelling van Manchester ten opzichte van het vorige duel.

Manager José Mourinho koos er tegen West Ham voor om slechts drie spelers te laten staan. Alleen David de Gea, Chris Smalling en Paul Pogba stonden ook tegen Brighton & Hove Albion (1-0 verlies) in de basis. De vele wisselingen leverden ondanks het kansenoverwicht van Manchester geen doelpunten op in het London Stadium.

Ook in de tweede helft was duidelijk te zien dat dit een wedstrijd om des keizers baard was. West Ham kan niet meer degraderen, terwijl Manchester al zeker is van Champions League-voetbal. In de slotfase sloeg nog wel de vlam in de pan na een harde overtreding van Pogba. De Fransman trapte Mark Noble van achteren neer, waarna de middenvelder van West Ham nadrukkelijk verhaal kwam halen. Beide spelers kregen geel, waar twee rode kaarten ook niet onterecht waren geweest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zorgde voor wat opwinding in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer. Door de doelpuntloze remise is de formatie van Mourinho wel zeker van de tweede plaats achter kampioen en stadsgenoot Manchester City.

Beide clubs kunnen nu toeleven naar de laatste speelronde in de Premier League. Zondag speelt West Ham tegen Everton, Manchester ontvangt Watford. The Red Devils hebben nog een mooi seizoenstoetje, want op 19 mei strijden Manchester en Chelsea om de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.