Inspiratieloos Engeland mogelijke tegenstander Oranje in achtste finale

Reacties

Engeland heeft dinsdagavond zonder te overtuigen de eerste plek in Groep C behouden. Een doelpuntloos gelijkspel tegen Slovenië, dat als nummer drie achter Denemarken ook doorgaat naar de laatste zestien van het EK, volstond daarvoor. In de achtste finale wacht mogelijk een confrontatie met Oranje.

Inspiratieloos Engeland mogelijke tegenstander Oranje in achtste finale
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 0
Slovenië
Slovenië

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Denemarken (1-1) barstte in Engeland de kritiek al los op Gareth Southgate en zijn mannen. Vooral het experiment met Liverpool-vleugelverdediger Trent Alexander-Arnold op het middenveld kon op weinig goedkeuring rekenen. Dat Southgate vervolgens stelde dat hij geen goede vervanger heeft voor Manchester City-reserve Kalvin Phillips, op het vorige EK nog een revelatie, wekte nog meer bevreemding.

Met Chelsea-middenvelder Conor Gallagher aan de zijde van Declan Rice was het dinsdagavond niet veel beter wat Engeland liet zien tegen Slovenië. De kansen waren in de eerste helft op een hand te tellen. Harry Kane probeerde het met een schot van afstand, maar daar werd Atlético Madrid-doelman Jan Oblak niet warm of koud van. Ook een vrije trap van Phil Foden was een simpele prooi voor hem, waardoor Slovenië relatief eenvoudig overeind bleef.

Het enige moment waarop Engeland wel een geslaagde combinatie op de mat legde, leek een doelpunt op te leveren. Bukayo Saka tikte binnen uit een voorzet van Foden, maar de treffer ging niet door wegens buitenspel. Na rust was het met Kobbie Mainoo als vervanger van Gallagher en later ook Cole Palmer in plaats van Saka niet veel beter wat Engeland liet zien. Met name Foden deed wel pogingen om de Sloveense muur te slechten, maar die bleef overeind.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus sluit Engeland de groepsfase af met een doelpuntloos gelijkspel tegen Slovenië. Met twee goals voor en eentje tegen was niet bepaald verheffend wat de verliezend finalist van het vorige EK liet zien, maar de ploeg van Southgate gaat wel als groepswinnaar naar de achtste finale. Daarin wacht mogelijk een confrontatie met het Nederlands elftal, dat als nummer drie van Groep D tegen Engeland of de winnaar van Groep E zal uitkomen nu Kroatië is uitgeschakeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Slovenië
Meer over Slovenië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.