Inspiratieloos Bayern dankt Müller, Finnbogason grote held bij Augsburg

Bayern München is zaterdag met de schrik vrijgekomen tegen VfB Stuttgart. Thomas Müller werd de held van de koploper van de Bundesliga. Eintracht Frankfurt gaf ondanks een treffer van Sébastien Haller een zege op Schalke 04 weg en Alfred Finnbogason zorgde voor een miraculeuze comeback van FC Augsburg.

VfB Stuttgart - Bayern München 0-1
Koploper Bayern is in deze fase van het seizoen vooral bezig met verder weglopen bij de achtervolgers. Het gepromoveerde Stuttgart hield lang stand in het eigen stadion en kreeg zelfs goede kansen. Na zeven minuten dwong Chadrac Akolo Bayern-keeper Sven Ulreich tot een redding met een goed schot in de rechterhoek. Aan de andere kant was de grootste kans voor Bayern in de eerste helft voor Corentin Tolisso, die oog in oog met doelman Ron-Robert Zieler faalde.

Met nog 45 minuten te gaan leek er niets aan de hand voor Bayern, maar de bal ging er nog altijd niet in. De tijd begon te dringen. Zieler trad nog een keer reddend op toen verdediger Jérôme Boateng mee naar voren kwam en op doel vuurde. De 28-jarige keeper moest na 79 minuten alsnog vissen toen de vrijstaande invaller Müller raak schoot. James Rodríguez en Robert Lewandowski verprutsten vervolgens een kans op 0-2 en aan de andere kant ging de bal - na inmenging van de videoscheidsrechter - nog op de stip. Akolo verzuimde echter het cadeautje uit te pakken, want Ulreich stopte zijn strafschop. Der Rekordmeister staat op 41 punten uit zeventien duels.

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 2-2
Met Haller opnieuw op de bank - de Fransman viel vlak na rust in - kwam Frankfurt al in de eerste minuut op voorsprong tegen nummer twee Schalke. Luka Jovic stond helemaal vrij in het strafschopgebied en schoof de bal binnen op aangeven van Mijat Gacinovic. Schalke had in grote delen van de eerste helft de overhand, maar onder anderen Amine Harit, Yevhen Konoplyanka en Alessandro Schöpf misten kansen op de gelijkmaker. Jetro Willems werd voor rust al afgelost door Timothy Chandler nadat hij een gele kaart kreeg wegens een schwalbe.

Waar Schalke kans op kans miste, had Haller het vizier wel op scherp staan. Een kwartier nadat hij het veld betrad was het al raak voor de Fransman. Een pass van Gacinovic leek perfect voor Kevin-Prince Boateng, maar Haller snelde zich naar de bal en werkte met een hakje binnen: 2-0. De zege leek binnen, maar Schalke vocht zich terug. Invaller Breel Embolo bracht de spanning terug en Naldo zette in de 95ste minuut de 2-2 op het scorebord.

Bekijk hier de treffer van Haller:

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1-0
Tot dusverre staat 1. FC Köln troosteloos onderaan en is het veruit de minst scorende ploeg uit de Bundesliga, maar tegen VfL Wolfsburg was er eindelijk reden voor feest. Bij de bezoekers startten Paul Verhaegh en sinds lange tijd ook weer Jeffrey Bruma en zat Riechedly Bazoer op de bank. De formatie van interim-trainer Stefan Ruthenbeck kreeg voor rust al genoeg mogelijkheden op een treffer, maar halverwege stond het nog 0-0. Erna kreeg Milos Jojic een grote kans, maar zijn schot vloog tegen de lat.

Uiteindelijk zorgde invaller Christian Clemens wel voor 1-0. Jojic was de defensie van Wolfsburg te slim af met een steekpass op maat en Clemens, pas vijf minuten in het veld, rondde op fraaie wijze af. Het bleek voldoende voor Köln. Ondanks de zege staat de ploeg nog altijd helemaal onderaan met slechts zes punten. Nummer zeventien Hamburger SV heeft negen punten meer.

FC Augsburg - SC Freiburg 3-3
Alfred Finnbogason is dit seizoen op stoom bij FC Augsburg en dat liet hij zaterdag weer zien. Al na 56 seconden zette de IJslander zijn ploeg op voorsprong tegen SC Freiburg na klungelig verdedigen van de bezoekers. Het betekende voor Finnbogason zijn negende competitietreffer van het seizoen. Toch kwam Freiburg na twintig minuten op gelijke hoogte via Christian Gunter, die afrondde na een pass van Tim Kleindienst. Augsburg-verdediger Jeffrey Gouweleeuw had het nakijken.

Daar bleef het niet bij voor de gasten. Vlak na rust scoorde Nils Petersen uit een hoekschop, waarmee hij Freiburg op 1-2 zette. Toen de aanvaller later uit een subliem uitgespeelde counter weer scoorde, leek de hoop van Augsburg verdwenen. Leek, want Finnbogason liet in blessuretijd weer van zich spreken. Met twee rake kopballen in de 91ste en 93ste minuut zette hij Augsburg in extremis naast Freiburg.

Werder Bremen - FSV Mainz 05 2-2
Werder Bremen zat al na zeventien minuten op rozen in het belangrijke duel onderin de Bundesliga. In de tweede minuut vuurde Philipp Bargfrede raak in de linkerhoek. Ishak Belfodil zorgde voor 2-0 nadat Thomas Delaney een vrije trap op hem had teruggekopt. Mainz vocht zich via invaller Robin Quaison terug en kwam in de slotfase zelfs op gelijke hoogte. Fabian Frei bezorgde de bezoekers een punt.