Iniesta keert met Barça terug naar plek des onheils voor Oranje

Reacties

Barcelona speelt woensdag een in meerdere opzichten bijzonder oefenduel in Johannesburg. Op de plaats waar Andrés Iniesta namens Spanje het Nederlands elftal velde in de WK-finale is de Zuid-Afrikaanse kampioen Mamelodi Sundowns de tegenstander.

Iniesta keert met Barça terug naar plek des onheils voor Oranje

Op het spel staat de Mandela Centenary Cup, waarmee de teams herdenken dat Nelson Mandela in 2018 honderd jaar oud zou zijn geworden. De voormalig president van Zuid-Afrika, die de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor zijn rol in de afschaffing van apartheid, overleed vijf jaar geleden.

Woensdag staan Mamelodi Sundowns en Barça stil bij zijn nalatenschap, in het FNB Stadium (voorheen Soccer City Stadium). Dat was het decor voor de WK-finale in 2010, waarin Iniesta in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd maakte en daarmee Oranje pijnigde.

Iniesta, die deze vrijdag 34 jaar is geworden, speelt naast het oefenduel nog twee competitieve wedstrijden met Barcelona. Na het uitduel met Levante op zondag en het thuisduel met Real Sociedad, dat op zijn beurt afscheid neemt van clublegende Xabi Prieto, van volgende week zal Iniesta het shirt van de Catalanen niet meer dragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.