Iniesta geniet van 'opvolger' Frenkie en adviseert Barcelona over Rakitic

Reacties

Ruim een maand geleden liet Xavi zich al lovend uit over Frenkie de Jong en ook Andrés Iniesta ziet dat het goed zit op het nieuwe middenveld van Barcelona. De voormalig smaakmaker van de Spaanse topclub geniet van het spel van De Jong en Arthur, dit seizoen onbetwiste basisspelers.

Iniesta geniet van 'opvolger' Frenkie en adviseert Barcelona over Rakitic

De Jong heeft sinds zijn transfer van Ajax vrijwel geen last gehad van aanpassingsproblemen en haalt al een hoog niveau bij Barcelona. Twee weken geleden kreeg hij zelfs applaus van de fans van Eibar toen hij tien minuten voor tijd naar de kant werd gehaald door Ernesto Valverde. Ook Iniesta is een bewonderaar van De Jong. Don Andrés is tevens zeer te spreken over de Braziliaan Arthur.

'Ik vind het twee exceptionele spelers, met veel overwicht op het veld', zegt Iniesta in gesprek met Marca. 'Ze hebben een goed idee over het spelletje en ze zijn altijd in controle: over de situatie en over de bal. Het is duidelijk dat ze al goed samenwerken met de rest van het team. Het middenveld staat gewoon goed, met Sergio Busquets, maar ook Ivan Rakitic en al die anderen.'

Rakitic is het slachtoffer geworden van de komst van De Jong en zit regelmatig op de bank bij Barcelona. Er wordt druk gespeculeerd over een transfer in januari, maar Iniesta hoopt dat de Kroaat blijft: 'Hij is een geweldige speler. Wat hij al heeft laten zien, is gewoon uitstekend. Dit seizoen heeft hij misschien een iets andere rol dan vorig jaar, maar dat betekent niet dat hij geen grote speler is. Ik zou hem niet laten gaan.'

Barcelona staat na tien competitiewedstrijden op de eerste plek in La Liga en neemt het zaterdag op tegen Levante, de nummer elf van de ranglijst.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Staande ovatie voor Frenkie: 'Je ziet de connectie Frenkie-Messi ontstaan'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.