Infantino stevent onbedreigd af op langere regeerperiode in Zürich

Reacties

Het ziet ernaar uit dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino nog eens vier jaar op zijn post blijft. De 49-jarige Zwitserse Italiaan wil door als hoogste baas in de voetballerij en heeft op dit moment geen tegenspelers die zijn ambities kunnen dwarsbomen.

Infantino stevent onbedreigd af op langere regeerperiode in Zürich

Infantino trad in februari 2016 aan voor de duur van drie jaar. Zijn eerste termijn zit er inmiddels op, maar wordt waarschijnlijk automatisch gevolgd door een tweede termijn. Er is op dit moment niemand die het tegen hem op wil nemen, dus komen er ook geen nieuwe verkiezingen.

De FIFA is van mening dat een presidentiële race onnodig is wanneer zich geen kandidaten aandienen. Goedkeuring van de verschillende FIFA-leden volstaat in zo’n geval, waarmee het in praktijk neerkomt dat de zittend president er automatisch een nieuwe termijn bij krijgt. Tijdens een speciale vergadering werd maandag een voorstel van sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa aangenomen, die zo’n automatische verlenging wettelijk mogelijk wilde maken.

Het ziet ernaar uit dat Infantino deze week nog een nieuwe termijn ingaat in Zürich, waar het hoofdkwartier van de FIFA is gevestigd. De president maakte in zijn beginjaren als secretaris-generaal van de UEFA vooral furore tijdens de diverse lotingen, waarbij hij in meerdere talen vloeiend de werkwijze uitlegde en het proces in goede banen leidde.

Na het vertrek van Sepp Blatter stapte Infantino - die eerst de geschorste Michel Platini al verving als UEFA-voorzitter - naar voren om de nieuwe sterke man te worden binnen de FIFA. Sinds zijn aantreden is het wat rustiger geworden in en rondom het hoogste voetbalorgaan, al is ook Infantino niet verschoond geweest van negatieve berichtgeving en verdachtmakingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.