Infantino pleit voor WK iedere drie jaar na doorslaand commercieel succes

Reacties

Als het aan Gianni Infantino ligt, wordt het WK vaker gehouden dan nu gebeurt. De voorzitter van de FIFA ziet na het overweldigende commerciële succes van het WK in Qatar mogelijkheden voor een wereldkampioenschap elke drie jaar.

Infantino pleit voor WK iedere drie jaar na doorslaand commercieel succes
© Pro Shots

Infantino is ervan overtuigd geraakt dat het organiseren van het WK midden in een Europese winter de afgelopen maand een game-changer is gebleken, die aantoont dat de sport wereldwijd kan blijven groeien, zo schrijft The Daily Mail​​​​​​​.

Het langetermijnplan van Infantino is om iedere drie jaar een WK te organiseren, in de twee jaar daartussen zouden een WK voor clubs en continentale toernooien zoals het EK plaats moeten vinden. Infantino zal geduld moeten betrachten. Tot het WK van 2030 is er namelijk geen verandering mogelijk, omdat de internationale voetbalkalender tussen 2024 en 2030 al zo goed als vast zou staan.

De 52-jarige Zwitser gaf afgelopen week aan dat hij van plan is drie termijnen als FIFA-voorzitter vol te maken. Dat zou betekenen dat hij tot 2031 de scepter zwaait in Zürich, waar het hoofdkantoor van de voetbalbond gevestigd is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.