Infantino oppert nieuw idee en houdt persoonlijke WK-droom levend

Reacties

FIFA-president Gianni Infantino blijft volhardend als het gaat om het uitbreiden van het deelnemersveld voor het WK in 2022. De baas van de wereldvoetbalbond hoopt dat er over drie jaar 48 in plaats van 32 landen meedoen aan het eindtoernooi in Qatar en heeft daarom een nieuw voorstel naar buiten gebracht.

Infantino oppert nieuw idee en houdt persoonlijke WK-droom levend

Het idee om 48 landen mee te laten doen aan een mondiaal eindtoernooi wordt vanaf 2026 ten uitvoer gebracht, maar Infantino maakte er nooit een geheim van dat hij in 2022 ook graag 48 landen ziet deelnemen aan het WK in Qatar. Het land zelf ziet geen problemen, terwijl de FIFA een beslissing over de kwestie uitstelde.

Infantino sprak op een conferentie in Dubai en kwam daar terug op zijn ideeën. Om zijn plan van extra kracht te voorzien stelde de Zwitser voor om buurlanden van Qatar te betrekken bij de organisatie. Het land ligt in een regio met grote landen als Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

'Als aangrenzende landen enkele WK-wedstrijden kunnen organiseren, zou dat gunstig zijn voor de regio en de hele wereld', stelt Infantino. 'Er zijn spanningen in die regio en het is aan de leiders van die landen om daarmee om te gaan. Maar misschien is het makkelijker om te praten over een gezamenlijk voetbalproject dan over gecompliceerde dingen.'

'Als dit de mensen in de Golfstaten kan helpen om een positieve boodschap naar buiten te brengen, dan moeten we dat proberen', vindt de bestuurder. Vorige maand benoemde Infantino nog de positieve punten van een WK in een klein land: 'Het zal erg compact zijn. Alle stadions liggen maximaal een uur rijden uit elkaar, in een land waar de infrastructuur op orde is om de wereld te ontvangen.'

Mocht het WK al in 2022 uitgebreid worden, worden er op het toernooi liefst tachtig duels afgewerkt. Dat zijn er zestien meer dan in de huidige situatie. De 22ste editie van de eindronde wordt vooralsnog tussen 21 november en 18 december 2022 gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.